• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR'ın birçok önerisi AK Parti seçim beyannamesinde vaat olarak söylendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı bazı vaatler şöyle:

Yeni evlenecek gençlere; iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli ve “sıfır faizli” 150 bin TL kredi verilecek.

Mülakat kalkacak

"Kamu görevine ilk defa yapılacak atamalarda, görevin niteliğinin gerektirdiği haller dışında mülakat usulü kaldırılacak. Atamalar yazılı sınav sonuçlarına göre yapılacak."

ALİE KORUMA KALKANI GELECEK

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;
• Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,
• Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,
• Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

HÜDA PAR'ın daha önce de dile getirdiği vaatler şöyle:

Gençlere evlilik

Genç yaşta evliliğin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, maddi imkânsızlık nedeniyle evlenemeyen veya evlenmeye çekinen gençlere destek verilmesi gerektiğini belirtmişti.

Evlenmek isteyip de evlenemeyenlere yönelik bir fon oluşturulması gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, sağlıklı toplumun aile kurumunun ayakta kalmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çekmişti.

Mülakat 
HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından 03.01.2022 tarihli haftalık gündem değerlendirmesinde mülakat zulmüne tepki gösterilmiş ve daha sonra da konuya dair birçok açıklama yapılmıştı.
İlgili tarihte yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “KPSS’ye hazırlanıp yüksek puan alan öğretmen adaylarının birkaç dakikalık sözlü sınava tabi tutularak yıllarca verdikleri emeklerinin heba edilmesi açık bir hak gaspıdır” 

Ailenin güçlendirilmesi ve Kadınlara emeklilik

Yapıcıoğlu, 26 Aralık 2022 tarihli bir programda konuya ilişkin şunlara değinmişti;
Her fırsatta aile kurumunun önemine değindiklerini, bu anlamda TBMM'ye sunulan başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifindeki "evlilik birliğiyle" ilgili maddenin değerli olduğunu dile getirdi.

Ailelerin güçlendirilmesi için farklı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "Aileyi ayakta tutmak, muhafaza ve teşvik etmek için 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı tanıyın. Onlara emekli maaşı yatırın. Dünyanın en zor işlerinden birisidir annelik." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir