• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
"İmam Hatipler gurur tablomuzdur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerden Nesibe Fidantek'in Maltepe Üniversitesi Tip Fakültesini kazanması münasebetiyle Nesibe Fidantek'e İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına plaket takdim eden İbrahim Gökdemir, bu yıl mezun olan daha bir çok öğrencinin Eczacılık, Sınıf Öğretmeni ve İlahiyat Fakültelerini kazandığını belirterek, bunun da kendileri için gurur tablosu olduğunu söyledi.

 

'İmam hatip okulları batı tarzı eğitime tek alternatiftir'
Türkiye'de İmam Hatip Okulları kurulduğu günden itibaren vermiş olduğu eğitim ve öğretim ile toplumu ifsat eden batı tarzı eğitim anlayışına tek alternatif olduğunu belirten Gökdemir," Bu süreç içerisinde bu okullarda eğitim gören gençler İslam ile daha yakından buluşmuş, Müslüman halkımızın beklentilerini karşılayan, gençlerin İslami bir kimlikle buluşmasına öncülük etmişlerdir" dedi.

 

'İmam Hatipliler halkın teveccühüne layık olmuşlardır'
Bu Okullarda eğitim görenlerin, daha sonraki yıllarda devletin kademelerinde görev ifa ettiği süre içerisinde Müslüman halkın teveccühüne mazhar olduklarını sözlerine ekleyen Gökdemir daha sonra, "İmam Hatip Okullarından mezun olanlar başarılarının karşılığı olarak ülkenin en iyi üniversitelerde eğitim görüyor ve Üniversite sınavlarında en iyi dereceyi bu okul mezunları alıyordu. İslami genç neslin yükselişini hazmedemeyen batı yanlısı cuntacı 28 Şubatçılar bu yükselişi durdurmak için her türlü engele başvurarak, bu okullara darbe vurmuşlardı" ifadelerini kullandı.

 

'28 Şubat İmam Hatiplilerin hakkını gaspetti'
İmam Hatip Ortaokullarını kapatarak ve katsayı senaryoları ile Müslüman çocukların eğitim haklarının gasp edildiğinin altını çizen Gökdemir, "28 Şubat süreci ile Batı yanlısı cuntacılar Müslüman halkımız ve gençliğimizi sonu karanlık olan bir uçurumun eşiğine sürüklemişlerdi. Bu darbeciler oluşturdukları bu kâbus yönetiminin bin yıl süreceğini iddia ettikleri halde, İmam hatiplilere karşı yapmış oldukları ihanetin bedeli olarak on yıl bile kaos ortamını sürdüremedikleri gibi Yüce Allah'ın gazabına müstahak olmuşlardır. Diyarbakır'ımızda 28 Şubat süreci ile nüfusu bir buçuk milyonu bulan şehrimizde toplam İmam Hatipli öğrenci sayısı yüz eli civarındaydı. Şu an Müslüman halkımızın teveccühü ile İmam Hatipli kayıtlı öğrenci mevcudumuz on bini geçmektedir. Bu bizler için gurur kaynağıdır. " dedi.

 

'Birlik beraberlik ve huzur; imam hatip kadroları ile gerçekleşir'
Birliği ve beraberliğin, halkın huzur ve saadeti ancak İmam Hatipli kadroların yönetimi ile gerçekleşeceğine inandıklarına vurguda bulunan Gökdemir, " Bu gün ülkemizde İmam hatip okullarımız 28 Şubat öncesi bir rağbete ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okullarda okuyan gençlerimizin başarısı bizi ziyadesi ile memnun etmektedir. Gerek ülke genelinde ve gerekse Diyarbakır'da 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemimdeki üniversite sınavlarındaki başarıları takdire şayandır. Birçok Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin bile ulaşmayacağı başarıya elde ettikleri için bu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Gökdemir konuşmasının devamında, "Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerden Nesibe Fidantek Maltepe Üniversitesi Tip Fakültesini kazanması ve daha birçok öğrencimiz Eczacılık, Sınıf Öğretmeni ve İlahiyat Fakültelerini kazanması bizler için gurur tablosudur" diyerek," İslami ve manevi değerlerini sahiplenecek, erdemli ve örnek ahlaki davranışlar ile toplumu ıslah edecek ve halkımıza önderlik edecek nesiller için, çocuklarımızı imam hatip okullarına gönderelim" çağrısında bulundu. (M.Sait Adiyaman / Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir