• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
Yemen'de "ateşkes ve barış" görüşmeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükelçi Muhammed Al Jaber başkanlığındaki Suudi heyeti, Yemen'in başkenti Sana'a'da, Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Başkanı Mehdi Muhammed El-Mashat ile "Yemen'de barışı tesis etmenin ve bir anlaşmaya varmanın" yollarını görüştü.

Mashat, görüşmede yürüttüğü arabuluculuktan, görüş ayrılıklarını giderme konusundaki pozitif rolünden ve tüm Yemen halkının arzuladığı barışın tesisi için sarf ettiği çabadan ötürü Umman'a minnettar olduklarını dile getirdi.

Mashat ayrıca, Yemen halkının özgürlük ve barış özlemini gerçekleştirecek adil ve onurlu barıştan yana olduklarını yineledi.

Suudi Arabistan heyetinin başkanı Büyükelçi Muhammed Al Jaber de Yemen'de barış ve istikrarı desteklemesinden ve barışın tesisi için yürüttüğü çalışmalardan ötürü Umman'a teşekkür etti.

Ziyaret, Birleşmiş Milletlerin yürüttüğü barış çabalarına paralel olarak Riyad ile Sana'a arasında Umman arabuluculuğunda yürütülen istişarelerde ilerleme kaydedildiğini gösteriyor. Barış çabaları, Suudi Arabistan ve İran'ın aralarındaki 7 yıllık ayrılığın ardından Çin'in aracılık ettiği bir anlaşma kapsamında ilişkileri yeniden başlatmayı kabul etmesiyle de ivme kazandı.

Yemen ile ortak sınırı paylaşan Umman, yıllardır Yemen'de savaşan tarafların yanı sıra İran, Suudi Arabistan ve ABD arasındaki görüş ayrılıklarını da çözmeye çalışıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir