• DOLAR 32.86
  • EURO 35.175
  • ALTIN 2431.784
  • ...
Umut Kervanı Midyat’ta onlarca aileye gıda yardımı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Midyat, hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan gıda kolileri, Ramazan'da 150 afetzede ve ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı. 

 Depremlerin yaşandığı günden itibaren sahada olduklarını belirten Umut Kervanı Midyat Yardım Gönüllüsü Mehmet Şerif Ece, yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

"Ramazan'da şimdiye kadar en az 150 aileye gıda kolileri ulaştırdık" 

Ece, "Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan'da da Umut Kervanı Midyat olarak yardım çalışmalarımız devam ediyor. Gıda kolileri olsun, ekmek olsun, et olsun bizim daha önce tespit ettiğimiz ailelere bunları ulaştırıyoruz. Bu Ramazan'da da şimdiye kadar en az 150 aileye gıda kolileri verdik. Kimilerine ekmek verdik, kimilerine de kırmızı et verdik. Bu şekilde bizim çalışmalarımız devam ediyor. Yardım çalışmalarımız depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi olanlar, yetimler olsun, maaşı olmayanların, bir geliri olmayanlar, geçinecek bir maaşı olmayan ailelere yardım ediyoruz." dedi.  

"Umut Kervanı olarak zengin ile fakir arasında köprü görevini görüyoruz" 

Sahada oldukları için ihtiyaç sahiplerini tanıdıklarını belirten Ece, zengin ile fakir arasında bir köprü görevi üstlendiklerini söyledi. 

 Ece, "Çünkü çoğu insan bu fakirleri ve yetimleri tanımıyorlar. Kimin daha çok muhtaç olduğunu bilmiyorlar. En çok biz sahada olduğumuz için biz biliyoruz. Bu Ramazan'da yine, gıda kolileri olsun, yetimlere, fakirlere çocuklarına elbise olsun, yine biz zenginlerimizden zekât sahibi olanlardan fitre verecek olanlardan, bizi talebimiz odur ki, bu zekatlarını, fitrelerini bize versinler. Biz de bu fakir olan ailelerimize ulaştıralım. Onları gözetelim ve sevindirelim. Çünkü bayram da yaklaşıyor. Bu ailelere gıda kollarını verdik. Ama aynı zamanda onlara ve çocuklarına ayakkabı lazım elbise lazım ve bayram ihtiyaçları lazım. Bu konuda biz zenginlerden yardım talep ediyoruz. Şimdiye kadar bize destek olan ve destek olacak herkese ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun onlardan. İyiki varsınız, sizin sayenizde bu kadar ailenin yüzü güldü aileler sevindi. Onlar bu aileleri sevindirdiği gibi Allah da onları sevindirsin ve onların evlerine bereket koysun inşallah.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir