• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cezayir ile İran Mescid-i Aksa’yı görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Tebbun, İranlı mevkidaşı Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Açıklamada, "İşgal altındaki Filistin Devleti'ndeki mevcut durum ve özellikle Siyonist rejimin Batı Şeria ile Müslümanların ilk kıblesi ve üçüncü haremi Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlal ve saldırganlığı ele alındı." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu saldırıların Mescid-i Aksa’nın hürmetini ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, ramazan ayı boyunca yapılan "saygısızlığın" da Müslümanların dini duygularını apaçık şekilde tahrik ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Tebbun ile Reisi’nin ayrıca iki ülke ilişkilerini de ele aldığı belirtilerek, iki liderin Cezayir-İran ilişkilerini geliştirme ve güçlendirme konusunda da mutabık kaldığı aktarıldı.

Liderlerin, ramazan ayı münasebetiyle tebrikleştikleri, Tebbun ve Reisi’nin karşılıklı ziyaretler konusunda da anlaştığı ifade edildi.

- Ne olmuştu?

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi, gerçek mermi ve coplarla iki gün üst üste saldırması işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar ile bölgede 4 Nisan'da başlayan gerilim, 7 Nisan Cuma gecesinin ilk saatlerinde Gazze ve Lübnan'a yönelik düzenlenen füze saldırılarıyla daha da tırmanmıştı. Buna karşılık Gazze'den de Siyonist rejim yönüne roketler fırlatılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir