• DOLAR 32.985
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2456.254
  • ...
Cizreli çocuklar robotik kodlama ile kendi tasarladıkları oyunları oynuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Cizre gençlik merkezinde açılan “Robotik Kodlama” sınıfı öğrencileri, bilgisayar ortamında senaryolarını projelendirerek kendi tasarladıkları oyunlar oynuyorlar. 8-16 yaş grubuna yönelik açılan robotik kodlama kursuna gelen öğrenciler okuldan arta kalan boş zamanlarını gençlik merkezinde değerlendiriyor.

Cizreli çocuklar, İsmail Ebuliz el Cezeri gibi robotik bilimin öncüsü olmak istediklerini belirtti.

Kurs hocası Fehime Uluğ, “Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Cizre Gençlik Merkezi'ndeyiz. 8-16 yaş çocukların kendini geliştirebileceği her dilden bağımsız oyunlar tasarlayabileceği kodlama merkezidir. Kursa gelen çocuklarımız okuldan arta kalan zamanlarını burada geçiriyorlar. Çocuklar kendi düşüncelerindeki tasarladıkları oyunlarını sahneye dökebilme yeteneklerini sergiliyorlar. 8-16 yaş aralığı çocukların benimsediği hem kendi derslerinde hem robotik kodlama alanında programcı olarak geleceğini geliştirebilen gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Evimizde bulunan elektrik ile çalışan makinası veya robotu var. Şu an bu robotlar çok gelişmiş düzeyde mühendisler yapıyor. Biz burada çocuklara bu mühendisliğin alt düzeyi olarak kendini geliştirebilmesi için bir robot veya oyunun nasıl tasarlanacağının ön düzeyini gösteriyoruz. Şu an oyun düzeyinde fakat kendini geliştiren bir çocuk kendi projesini yapabilecek gelişebilir.

Aylin Sevgin, “Gençlik spor merkezine geliyoruz. Burada bilgisayar kursuna gelip robotik kodlama eğitimi alıyoruz. Streç oyunları oynuyoruz. Ailelerimizin telefonlarındaki oyunları artık kendimiz yapabiliyoruz. Kursa geldiğim için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Şevin Nas, “8’inci sınıf öğrencisiyim. Okuldan boş kalan zamanlarımda buraya gelip robotik kodlama dersleri alıyoruz. Burada kendi senaryolarımızı, kendi oyunlarımızı yapıyoruz. Kendi oyunlarımızı yapıp oynuyoruz. Haftanın 5 günü buraya geliyoruz. Cizreli olarak İsmail Ebulizin torunlarıyız. Bizler de İsmail Ebuliz gibi büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Ebuliz gibi robotik kodlamanın dâhisi olmak istiyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir