• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
`Müslümanlar birlikte hareket ederek kurtulabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Mısır`daki darbeyi ve katliamları telin etmek için Yeşilsu Camisinde toplanan 24 sivil topum kuruluşu, ellerindeki döviz ve pankartlarla tekbir getirerek Kırkayak Parkına kadar yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İHH Gaziantep şube başkanı Mehemt Emin Arslan okudu. Arslan, Müslümanların ancak birlikte hareket etmesiyle kurtuluşa ereceğini vurguladı.
 
Mısır halkının tarihi bir sivil direnişe imza attıklarını belirten M.Emin Arslan, "Günlerdir Mısır meydanlarında batılı emperyalistlerin ve onların yerli uşaklarına karşı cesaret ve imanları ile direnmektedirler. Katliam ve tehditler onları yıldıramamaktadır" dedi.
 
Halka kurşun sıkan Mısır Ordusunun terör örgütünden farkı olmadığını belirten Arslan, "Mısır halkının iş başına getirdiği seçilmiş meşru yönetimi halk iradesine karşı çevirdikleri namlularla iktidardan uzaklaştırmaya çalışan darbeciler, halkın seçtiği idarecilere sahip çıkması karşısında şaşırmışlar ve bu sefer namluyu bizzat halka çevirmişlerdir. Sözde Mısır ordusu tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliama girişmiştir. Halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısır`a hizmet etmesi, Mısır`ı yönetmesi ya da Mısır`ı temsil etmesi söz konusu değildir. Kendi halkına kurşun sıkan Mısır Ordusunun bir terör örgütünden farkı yoktur. Bu terör örgütünün başındaki General Sisi artık sadece bir darbeci değil aynı zamanda eli kanlı bir canidir" şeklinde konuştu.
 
Müslümanların birlik ve beraberliğine dikkat çeken Arslan, "Suriye`de, Irak`ta, Afganistan`da, Pakistan`da, Bangladeş`te, Arakan`da, Doğu Türkistan`da, Sudan`da, Somali`de, Libya`da, Tunus`ta ve Mısır`da yaşanan sıkıntılar bir kez daha göstermiştir ki, Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilirler" ifadelerini kullandı.
 
Mısır`da ve diğer İslam ülkelerinde diktatörlerin yapmış olduklarının bir kardeş kavgası gibi görmenin mümkün olmadığını belirten Arslan, "Kardeş kavgası gibi görmek mazlumların yanında olmamaktır. Zalimlerin ve darbecilerin çanağına yemek taşımaktır. Biz Gaziantepli Müslümanlar olarak direnen Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız. Şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyoruz. Onların zaferleri için dua ediyoruz. Zalimleri lanetliyoruz" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından Mazlum-Der GYK üyesi Abdurrahim Çelik`in "Yarabbi! İslam dünyasına bu zulmü yapan katil devlet İsrail, büyük şeytan Amerika ve onların içerde ve dışarıdaki tüm taraftarlarını kahhar isminle yerle bir eyle Allahım!" şeklindeki duasına katımcılar hep bir ağızdan amin dedi.
STK`lar, Mısır`daki halka destek vermek için Ramazan Bayramına kadar Kırkayak Parkı`nda iftar ve sahur yapacaklarını duyurdu. Kalabalık basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (Şefik Mert - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir