• DOLAR 32.385
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2412.517
  • ...
Cizre'de "Kuran Ziyafeti" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Ulu Camisinde düzenlenen programda ilçe müftülüğüne bağlı Ulu Cami imam vekili Mahsum Zengin, Sur Cami imamı Abdullah Aksoy, Huzur Cami imamı Salih Doru, imam Orhan Kalkan'ın okudukları Kur'an tilaveti katılımcıları mest etti. Programda ayrıca Salih Doru ve Salih Gül Melaye Cezeri'nin kasidelerini okundu.

Teravih namazında sonra başlayan programın sunuculuğunu Cüneyt Özkaya yaptı.

Programa siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, çok sayıda kişi katıldı.

Cizreliler yapılan Kuran Ziyafeti programı hakkında İLKHA mikrofonlarına duygularını anlattı.

Süleyman Birge, “Kuran nesli platformunun düzenlediği bu programdan memnuniyet duyduk. Programın kalabalık olması bizi gerçekte büyüledi. Kur’an-ı Kerim ziyafeti programını düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tarz programların yapılmasını istiyoruz. Devamını da bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Murat Denli, “Kur'an'ı el Cezeri'nin şehrinde kıraat'ın babası niteliğinde tanıdığımız büyük alimin memleketinde böyle güzel kıraatları dinlemek bizler için ayrıca bir gurur vesilesi oldu. Melaye Cezeri'nin şehrinde onun kasidelerini dinlemekte çok güzel oldu. Kur'an aslında sadece okumakla değil hayata yansıtmakla mükellef olan bir topluma gönderilmiştir. İslam toplumu Kur'an'a yaklaştıkça huzur bulur. Kendini güvende hisseder. Dünya ve ahireti için gerekli bütün azıkları toplayıp ahiret yolculuğuna devam eder. Çünkü bizler inanıyoruz ki önemli olan dünya hayatı değil ahiret hayatıdır. Kur'an-ı Kerim bize dünyayı da öğütlüyor ahireti de öğütlüyor. Biz Kur'an ile hemhal olursak Kur'an bizim dünyadaki bütün yükümüzü zaten çekecektir. Eğer biz Kur'an'dan ayrılırsak hem dünyada hüznü yaşarız hem de ahirette zelil olanlardan oluruz. Bu duruma düşmemek için gelin hep birlikte Kur'an'ın emirlerine sımsıkı sarılalım Kur'an'dan ayrılmayalım. Onu sabah akşam okuyalım. İçindeki emirlerini önce kendimiz sonra ailemize uygulattıralım. Toplumun ıslahı için hep beraber Allah'ın ipine sarılmamız lazım. Böyle güzel Kur'an karilerini dinlemek lazımdır ama en önemlisi Kur'an'ı hayatımıza yansıtmaktır. Rabbim Kur'an'ı yaşayanlardan eylesin emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Mehmet Emin Türk, "Bu Ramazan ayında böyle güzel bir programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Malumunuz Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Böyle güzel bir programın olmasını biz Cizrelileri gerçekten çok memnun etti. Böyle programların her yıl yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bunun gibi programların insanların Kur'an ile muhabbetinin daha iyi olmasına vesile olacağını düşünüyorum. Bu programları özellikle takip ediyorum ve gelmek istiyorum. Biz Cizreliler olarak Kur'an-ı Kerim okuduğundan aşk ile şevk ile dinliyoruz. Etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun." dedi.

Program Ulu Cami İmamı Murat Denli'nin yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir