• DOLAR 32.276
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2422.799
  • ...
Mardin'de siyonist işgalci israilin Kudüs'e yaptığı baskınlara karşı basın açıklaması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm yurtta olduğu gibi Mardin merkez ve ilçelerinde de işgal rejiminin Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırıları ve camiye yapılan alçakça baskınları Mardin Sivil Toplum Kuruluşları tarafından protesto edildi.

Basın açıklamasına; HÜDA PAR İl Başkanı İsmail Çevik, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Temsilcisi Abdüsselam Demir, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Bülent Tekin, kamu kurum yöneticileri, STK’ların temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Cuma namazı çıkışı yapılan basın açıklamasını platform dönem sözcüsü Necmettin Başboğa okudu. Mescidi Aksa ve Kudüs’ün bütün Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu dile getiren Başboğa, Siyonist İsrail’in her yıl Ramazan-ı şerif ayında Mescid-i Aksa’ya ve ibadet için mescit içinde bulunan cemaate saldırmayı adet haline getirdiğini söyledi.

Başboğa, "Öncelikle içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış ve huzur vesilesi olmasını yüce Allahtan temenni ediyoruz. Siyonistler her yıl Ramazan-ı şerif ayında Mescid-i Aksaya ve ibadet için mescitte bulunan cemaate saldırmayı adet haline getirmiştir. Terör devleti İsrail, evvelki gün yine Mescid-i Aksa’nın haremini çiğnedi.  Kıble Mescidine sığınan yüzlerce Filistinli kardeşlerimizi göz altına alarak, onlarcasını darp etti." ifadelerini kullandı.

"İsrail hiçbir kutsal tanımıyor, hiçbir hukuk ve yasa dinlemiyor"

Siyonist işgalcilerin yandaş devletlerinin destekleriyle baskınlarına devam ettiğini belirten Başboğa, "ABD ve Batının şımarık çocuğu İsrail, Müslüman kanına doymuyor ve zulmüne devam ediyor. Filistinlilerin evlerini yıkarak ve yerine Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar yaparak işgallerini genişletmeye çalışıyor. Bütün bu işgal ve zulümlerini dünya kamuoyunun ve Müslümanların gözü önünde yapmaktan da kaçınmıyor. Dünyanın en güçlü silahları ve zırhlı korumalarıyla masum ve silahsız Filistinlilere saldırması, İsrailin korkak ve küstah olduğunu göstergesidir. Katil İsrail ve tüm dünya kamuoyuna Mardin’den sesleniyoruz; Kudüs ve Filistin asla işgalci Siyonistlere yar olmayacaktır. Filistin’in haklı davası asla yalnız bırakılmayacak ve unutulmayacaktır. İslam coğrafyasının dört bir yanında mazlum Filistinlilerin haklı davasına destek verilmeye ve işgalci Siyonistler telin edilmeye devam edilecektir. Aslında İsrail, zulüm ve işgallerini artırdıkça sonunu getirmeyi de hızlandırmaktadır. Dünya kamuoyunu ve uluslararası camiayı, uluslararası hukukun ve insan haklarının İsrail tarafından açıkça çiğnenmesi karşısında gereğini yapmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yapılan etkinlik hakkında duygularını paylaşan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, siyonist işgal rejimi israilin yaptığı zulümlerle kendi sonlarını getirmekte olduğuna dikkat çekti.

Allah'ın izniyle Müslümanların yakın dönemde Mescid-i Aksa'da şükür namazı kılacaklarını belirten
Çevik, "Bizler bugün medeniyetler, dinler, diller şehri Mardin'de siyonist israilin Kudüs'e, Filistinli kardeşlerimize yaptıkları zulmü, gayri insani vahşeti telin etmek için toplandık. Burada şunu bilsinler siyonist israil bu zulmü yapmakla Yüce Rabbimizin İsra süresinde beyan etiği gibi sonunu daha hızlı bir şekilde yaklaştırmaktadır. Rabbimizin vadi haktır. Bir taraftan yapılan bu zulümle Müslümanları uyandırmakta ve bir taraftan da inşallah kendi sonunu yaklaştırmaktadır. Allah'ın izniyle yakın dönemde Müslümanlar Mescid-i Aksa'da şükür namazı kılacaktır." şeklinde konuştu.

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların şerefi olduğunu belirten Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, "Mübarek Ramazan ayında Kudüs'te, Gazze'de, Batı Şeria'da israil zulmünü artık geleneksel haline getirdi. Bizim kalplerimizin hassaslaştığı, merhametle dolduğu bu günlerde Filistin'de yaptığı baskını, camiye kirli bir şekilde girdiği, mabetlerde kelepçeleyip yatırılmış olması bütün Müslümanların zillet içerisinde olduğunun göstergesidir. Bütün mazlumların umudu olan bizler kendi içimizdeki kargaşayı bırakıp Mescid-i Aksaya, ümmetin derdine odaklanmamız lazım. Mescid-i Aksa bizim şerefimizdir. Bir gün Mescid-i Aksa'nın da o zalimlerden kurtulacağına inanıyoruz." ifadelerini aktardı.

"Kudüs esirse bütün dünya esirdir"

Eğitim Bir-Sen Mardin Başkanı Abdusselam Demir de STK olarak Filistinli Müslümanların yanlarında olduklarını ifade ederek, "Mardin'deki Sivil Toplum Örgütleri olarak her Ramazan ayında ve diğer günlerde olduğu gibi yine katil, kan emici siyonist israilin Kudüs'e Filistinli kardeşlerimize yaptıkları baskını protesto amaçlı basın açıklaması düzenledik. Ramazan ayı rahmet ayı, Müslümanların mutlu olduğu kaynaştığı, bir araya geldiği bir aydır. Ama maalesef her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan’da da işgalci siyonistler Ramazan’ı Bütün Müslümanlara mateme çevirdiler. Bizler hiçbir zaman Filistin halkını yalnız bırakmayacağımızı, Kudüs esirse bütün dünyanın esir olduğu düşüncesinden hareketle kanımızın canımızın Kudüs'e feda olduğunu belirtmek istiyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir