• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Ankara Peygamber Sevdalıları Dernek Sözcüsü Karahan: Kudüs için bütün İslam ülkelerine harekete geçmeleri çağrıda bulunuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslümanları tarafından 1979 yılından beri Ramazan ayının son Cuma günü, "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak ediliyor.

Bugünde düzenlenen çeşitlik etkinlik ve programlarla "Kudüs" ile ilgili farkındalık oluşturularak, Kudüs'ün Müslümanlar için önemine dikkat çekiliyor.

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle İLKHA'ya konuşan Ankara Peygamber Sevdalıları Dernek Sözcüsü Furkan Karahan, Peygamber Efendimiz Hadis-i Şerifle Müslümanların hiçbir zaman Kudüs'ten desteklerini esirgememesi gerektiğini hatırlattı.

Karahan, "Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir ve Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinden anlaşılacağı üzere Kudüs mukaddes bir beldedir. Beytülmakdis olarak bilinir. Biz Müslümanların oraya gitmesi için Peygamber Efendimizin bizzat Hadis-i Şeriflerinde tavsiye etmişti. Kudüs'e gidin eğer gidemiyorsanız kandilleri yakmak için zeytinyağı (yakıt) hediye gönderin demiştir. Yani desteğinizi hiçbir zaman Kudüs'ten esirgemeyin demiştir. Kudüs'ün özgür olması özgürlüğüne kavuşması demek aslında Müslümanların parlak dönemler yaşamaları adaletin dünyaya hakim olması olarak görebiliriz. Buda Kudüs'ün özgürlüğe kavuşması Kudüs'ün bizim için ehemmiyeti anlaşılıyor." dedi.

Devamında Karahan, şunları aktardı:

"Filistin direnişi işgal rejiminin orada yaptığı zulümlerin engellenmesidir. Filistin'de devam eden zulmü engellemek bir insanlık vazifesidir. İnsanlık dışı eylemlerle evlerinden sürülen insanlar, zulme uğrayan çoluk çocuklar, tutuklanan 18 yaş altı çocuklar, tutuklanan yaşlılar ve hastalar ile engelliler Filistin'de zulüm altındalar. Filistinliler sürekli işgal rejimi tarafından bir baskı ve zorbalığa maruz kalmaktadırlar. Bu bizim insanlık sınavımızdır. Ayrıca biz Müslümanlar için ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa bir kol saati gibi sürekli yanımızda taşımamız gereken ve oranın özgürlüğe kavuşulması için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekir. Bizim anlayışımızda Kudüs'ün özgürlüğe kavuşması demek aslında İslam'ın izzetli günlerinin geldiği ve adalet dağıtıldığı dönemlerdir. Kudüs ne zaman özgürlüğe kavuşmuşsa Müslümanlar ve bütün bir dünya rahata ve kurtuluşa kavuşmuşlardır. Kudüs ne zaman işgal altında tutulmuşsa bütün bir dünya zulme maruz kalmıştır. Bu yüzden Filistin direnişi bizim için önemlidir."

İslam devletlerinin liderlerine çağrıda bulunan Karahan, "Sürekli Kudüs'ü gündemimizde tutmamız lazım. Bulunduğumuz her yerde ve her konumda sürekli Kudüs'ün kurtuluşu ve Filistin direnişinin desteklenmesi işgal rejiminin telin edilip zulmün ortadan kalkması için bulunduğumuz her platformumda bütün destekleri vermeliyiz. Yöneticilerimizde de aktif bir şekilde eyleme geçmelerini istiyoruz. Sadece telin edip basın yapmak ve sosyal medyadan duyurmak bu işin çözümü değildir. Filistin'in kurtuluşu ümmetin güçlü ve izzetli bir şekilde zulmün karşısında durmasıyla ve eyleme geçmesiyle durdurulacaktır. Bütün İslam ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulunuyor." ifadelerine yer derdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir