• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Uzm. Dr. Batı: Bir kişinin sağlığı bozulursa toplumun da sağlığı bozulur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumu oluşturan her bireyin eşit şartlarda ve kaliteli bir hizmet alabilmesi için sağlıkçılar olarak her zaman halkın hizmetinde olduklarını vurgulayan Dr. Batı, hekimler olarak öz veriyle her gün görevlerinin başlarında olduğunu söyledi.

7 Nisan Dünya Sağlık gününe değinen  Batı, "Toplumun sağlığı bireylerin mental ve fiziksel sağlığıyla başlar. Toplum bireylerden oluştuğu için bireylerin kişisel sağlığına dikkat etmesi önem arz eder. Kronik rahatsızlığı olan hastalarımızın mutlaka doktor takibine gelmeleri, rutin takiplerini yapmaları ve doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanmamaları gerekir. Bu konu ciddi önem arz etmektedir çünkü bir kişinin sağlığı bozulursa toplumun da sağlığı bozulur." diye konuştu.

Hastaların periyodik olarak rahatsızlıklarını takip etmesi gerektiğini ifade eden Batı, "Bildiğiniz gibi her şeyin başı sağlıktır ve toplumu oluşturan bütün insanlarımızın eşit şartlarda ve kaliteli olarak sağlık hizmeti alması en temel hakkıdır. Bu açıdan biz hekimler özveriyle 7,gün 24, saat özveriyle bu konuda bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek üzere sürekli görevimizin başındayız Dünya sağlık günü münasebetiyle bunu özellikle belirtmek istedim. Kronik rahatsızlığı olan ve takipli olan hastalarımız mutlaka periyodik kontrollerini aksatmasınlar. İlaçlarını düzenli kullanıp laboratuar tetkikleriyle bunlar periyodik aralıklarla desteklenmelidir. Bu vesileyle tüm hekimlerimizin dünya sağlık gününü kutlar sağlıklı günler dilerim." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir