• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep’te deprem müzesi kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya dair Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezindeki 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak müzede, hayatını kaybedenlerin anıları, depremden ders çıkarılması için materyaller ve simülasyonlar yer alacak.

Yürütülen müze çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürü Serdar Murat Gürsel, depremin yaralarının sarılmasının ardından yeni bir fikir olarak müzenin ortaya çıktığını belirtti.

“Deneyim ve eğitim merkezi olacak”

Bir deneyim merkezi kurmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Gürsel, “Burada yaşanılan kayıplarımızın anılarını, depremin ortaya çıkardığı mekânsal, fiziksel görüntüleri, yaşanan depremle oluşan bütün tahribatı ve bunun neticesinde daha doğrusu için nasıl yapım tekniklerinin kullanılması gerektiği hakkında bir deneyim ve eğitim merkezi olacak deprem müzesi fikri ön plana çıktı. Depremde yaşanan kayıplar, kayıplarımızın anıları, depremin oluşturduğu mekânsal tahribat ve bunun neticesinde daha doğru yapım teknikleri, olayın jeolojik ve sismolojik hikayesini anlatacak noktalar oluşacak. Simülasyonlarla oraya gelecek vatandaşların ne yapması gerektiğini anlatan çok güzel bir deneyim merkezi kuruyor olmanın heyecanı yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin tüm bölgelerinden vatandaşlarımızı müzemize bekleyeceğiz”

11 il içerisinde depremde oransal olarak en fazla kaybın Nurdağı’nda yaşandığını belirten Gürsel, “Bu müzenin Nurdağı’nda yapılması bize en doğru fikir olarak geldi. Bununla ilgili toplantı ve deneyim paylaşımı, sözlü arşiv çalışmaları devam ediyor. Bu hususla anlatılacak her şeyi almayı hedefliyoruz. Müzenin yapımıyla beraber herkesin bu konuda dersler çıkartacağı, bütün vatandaşların, okullardaki öğrencilerin, Türkiye’nin tüm bölgelerinden bölgemize gelecek vatandaşların burayı ziyareti ile bu anma ve deneyimleme merkezi olan müzemize bekleyeceğiz. Burada dersler çıkartarak gelecek nesillere işin doğrusu nasıl yapılır konusunda göstermek adına güzel bir proje olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir