• DOLAR 32.54
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2437.809
  • ...
Vahşi Saldırıda Yüzlerce Kişi Yaralandı  TERÖRİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA SALDIRDI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ŞAKİR DİREKÇİ / DOĞRUHABER

Terör çetesinin sözde güvenlik gücü olan eli kanlı polisi, işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığındı.

Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Kıble Mescidi'nin kapılarını kapattı. İşgal polisi, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek temizlik görevlileri ve Müslümanları buradan güç kullanarak çıkardı, Aksa'nın kapılarını kapattı.

Kıble Mescidi'nin etrafını sararak mescidin çatısına çıkan İşgal polisi, mabedin camlarından bazılarını kırarak önce içeridekilere ses bombasıyla müdahale etti. Mescid'deki gruptan bazıları havai fişek atarak İşgal polisine direnmeye çalıştı. İşgal polisi, daha sonra Kıble Mescidi'ne girerek içeridekilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermilerle müdahale etti.

İşgal polisinin, mescide sığınan aralarında kadınların da yer aldığı grubu coplarla darp ettiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Filistin Kızılayı, olayda çok sayıda kişinin yaralandığını ve yaralılara müdahale için sağlık ekiplerinin Aksa'ya doğru harekete geçtiğini bildirdi. Filistin Kızılay’ı, ikinci açıklamasında İşgal polisinin sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale edilmesini engellediğini aktardı. Görgü tanıkları, olayda çok sayıda yaralı olduğunu aktardı.

İşgal polisinin, Mescid-i Aksa'ya baskını üzerine Kudüs'teki bazı camilerden, Filistinlilere Aksa'ya gitmeleri için çağrılar yapıldı. İşgal bölgesindeki Filistinlilerin yaşadığı kuzeydeki bölgelerde de sabah namazını Aksa'da kılmak üzere otobüslerin hareket ettiği bildirildi.

TERÖRİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA’YA İKİNCİ KEZ SALDIRDI

İşgalciler, Mescid-i Aksa'ya gece yarısı şiddet kullanarak düzenlediği baskının ardından sabah namazından sonra ikinci kez baskın düzenledi.

Çok sayıda siyonist işgal rejimi sözde polisi, gece saatlerinde Mescid-i Aksa'da işgale karşı nöbet tutan ve ibadet eden Filistinlilere saldırdı.

Mescidi terk etmek istemeyen Filistinliler darp edildi.

İşgalciler, Kıble mescidi içine yoğun bir şekilde gaz ve ses bombası attı. Mescitte ibadet eden bazı Müslümanlar yaralandı.

İŞGAL POLİSİ, MESCİD-İ AKSA BASKININDA 400 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Vadi Halva Enformasyon Merkezi Avukatı Firas el-Cebrini Filistin basınına yaptığı açıklamada, gece çıkan olayların ardından şu ana kadar Mescid-i Aksa'da bulunanlardan 400 Filistinlinin işgal polisi tarafından esir alındığını duyurdu.

Cebrini, esir alınan 400 Filistinlinin, işgal altındaki Kudüs'te bulunan İsaviye ve Anata beldeleri arasındaki Motsadat Adomim Askeri Üssü'ne nakledileceğini kaydetti.

NUMAN KURTULMUŞ: “ARTIK YETER! İSRAİL DURDURULMALIDIR!”

Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Artık yeter! İsrail durdurulmalıdır! Vahşi siyonist katiller ümmetin ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya düzenlediği silahlı baskınla terör estiriyor, insanlığı katletmeye devam ediyor. Mübarek ramazan ayında Filistinli kardeşlerimize karşı gerçekleştirilen bu alçak terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, "Dökülen her damla kanın, yitirilen her bir canın hesabı İsrail'in faşist yöneticilerinden sorulmalı." görüşünü paylaştı.

İŞGALCİLERLE ANLAŞIP ‘İTİKÂFI YASAKLAYAN’ ÜRDÜN, MESCİD-İ AKSA BASKININI KINADI(!)

Bir süre önce Siyonist işgal rejimiyle Akabe Zirvesi’nde anlaşan Ürdün yönetiminin Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejim polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini şiddetle kınadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlık, israil'den polis ve özel kuvvetlerin Mescid-i Aksa'dan derhal çıkmasını istiyor" ifadesi kullanıldı.

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN "PATLAMA" UYARISI

Öte yandan, HAMAS ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Mescid-i Aksa’da gerilimin tırmanmasından ve cami avlusunda kurban kesilmesinin bir patlamaya yol açacağı uyarısı yaptı.

HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım ve FHKC yöneticilerinden Cemil Mizhir, Gazze’de aileleri İşgal ordusu tarafından öldürülen Filistinlilere verilen iftarda yaptıkları konuşmada konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kasım, "İşgalcilerin Aksa'ya saldırma konusundaki ısrarı bir patlamaya yol açacak. İşgalciler, Aksa'ya karşı din savaşını tırmandırmakta kararlı." ifadelerini kullandı.

Mizhir de "Düşmana mesajımız şudur; Kudüs'te herhangi bir gerilimi tırmandırma veya Mescid-i Aksa'ya saygısızlık etme ve sözde adak kesme girişimi kapsamlı bir patlamanın kıvılcımı olacaktır." dedi.

ARAP BİRLİĞİ ACİL OLARAK TOPLANIYOR (!)

Arap Devletleri Ligi, Siyonist işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın kutsalını çiğnemesini ve burada inzivaya çekilerek ibadet edenlere saldırılmasını kınarken konuyu görüşmek üzere acil toplanma kararı aldı.

TERÖRİST İŞGALCİLERİN BARBARLIĞINA GAZZE’DEN FÜZELERLE CEVAP VERİLDİ

Terörist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara kanlı saldırı düzenlemesinin ardından, Filistin direnişi füzelerle karşılık vermeye başladı.

Kanlı saldırılara karşı Gazze direniş hareketleri işgal altındaki yerleşim alanlarına roketler fırlattı. İşgal altındaki Tel Aviv’de sirenler çalınmaya başlandı.

İŞGAL UÇAKLARI GAZZE ŞERİDİ'NE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına karşılık Gazze Şeridi’nden roketler atılmasının ardından İşgalcilerin savaş uçakları Gazze’yi bombaladı.

İşgal basınının aktardığına göre, İşgal savaş uçakları, Gazze’nin batısında iki ayrı noktayı vurdu.

FİLİSTİNLİ LİDERLERDEN ÜST ÜSTE AÇIKLAMALAR GELDİ

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Zahir Cebbarin, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'da itikafa girenlere ve namaz kılanlara düzenledikleri saldırıların ardından yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Kudüs'te gerginliği artırmasının tehlike sinyalleri verdiğine ve Filistin direnişinin Mescid-i Aksa'yı siyonist işgalciler karşısında asla yalnız bırakmayacağına dikkat çekti. 

Cebbarin, açıklamasında artık tüm Arap ülkelerinin ve İslam ülkelerinin siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye son vermelerinin ve onunla ilişkileri tamamen kesmelerinin zamanının geldiğini ifade etti. 

Cebbarin açıklamasında Filistin halkının bu sıralarda tarihi bir yol ayrımı sürecinde olduğunu vurgulayarak Filistin halkının tüm mensuplarını Mescid-i Aksa'nın imdadına koşmaya çağırdı. 

Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri de olaylarla ilgili açıklamasında, işgal rejiminin uygulamalarının Mescid-i Aksa'da itikafa girenleri geri adım atmaya zorlayamayacağını vurguladı. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib de yaptığı açıklamada işgalcilerin ahmakça tutumlarının ve körü körüne saldırılar düzenlemelerinin gerçekte kendi sonlarını hazırladığını dile getirdi. 

İTTİHADUL ULEMA: HAREMEYN NE İSE BİZİM İÇİN KUDÜS DE ODUR

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar üzerine yaptığı yazılı basın açıklamasında tüm İslam âlemini Kudüs davasını sahiplenmeye davet eden İTTİHADUL ULEMA, Kudüs'ün kendileri için Haremeyn (Mekke ve Medine) gibi değerli olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

“Siyonistler iyice azgınlaşıp kutsal mekanlarımıza ve mescitlerimize necis postallarıyla giriyor

Kudüs'ün esaretini, tüm İslam beldelerinin esareti ve işgali olarak görmekteyiz

Tüm Müslümanları Kudüs davasına sahip çıkmaya, direniş ve gayretlere destek vermeye davet ediyoruz”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN MESCİD-İ AKSA BASKININA TEPKİ

"İslam dünyasını ve uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye ve güçlü bir tavır ortaya koymaya davet ediyorum"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalci Yahudilerin yaptıklarından hesap sorulması için İslam dünyasını ve uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye ve güçlü tavır ortaya koymaya davet etti.

Erbaş, yayımladığı mesajda, Siyonistler tarafından Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik baskını ve ibadet edenleri hedef alan saldırıları lanetledi.

AB’DEN CILIZ SES TONUYLA ‘KINAMA’

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Siyonist işgal güçlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepki göstererek kutsal alanların statüsünün korunmasını istedi.

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, AB'nin Mescid-i Aksa'nın yerleşkesinde bir gecede artan gerilim ve şiddetten derin endişe duyduğunu belirterek, "Bu dönemde kutsal alanların tarihi statüsünün korunması son derece önemli." dedi.

Sözcü, AB'nin tüm taraflara azami itidal ve hali hazırda yüksek olan tansiyonu artıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısını yineledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir