• DOLAR 32.305
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2505.319
  • ...
Adana'dan Siyonist işgal rejimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi, Pesah Bayramı bahanesiyle mübarek Ramazan ayı içerisinde Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenledi.  İHH tarafından tarihi Ulu Cami önünde, teravih namazı çıkışı düzenlenen basın açıklamasında, Kudüs’ün hem maddi hem de manevi olarak yalnızlığa terk edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Grup adına basın açıklamasını İHH Adana Genç Hareketi Başkanı Ali Ekber Çiftçi okudu.

"Geç kalmadan bütün Müslümanlar birleşmeli ve harekete geçmeliyiz"

Kudüs'ün savunulmasının tüm Müslümanların vazifesi olduğu vurgulayan Çiftçi, "Bu mücadele sadece Kudüs gençlerinin mücadelesi değil, bizlerin de mücadelesidir. Filistinli gençlerin direnişini ve mücadelesini bizler de burada sürdürmeliyiz. Mescid-i Aksa’nın muhafazası ve Kudüs’ün geleceği için israil’e karşı olmalıyız. Mescid-i Aksa saldırı altında. Çok geç kalmadan bütün Müslümanlar birleşmeli ve harekete geçmeliyiz. İşgalci israil, Kudüs'e, Mescid-i Aksa’ya ve kutsallarımıza bu Ramazan da vahşice saldırmaya devam ediyor. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir." diye konuştu.

"Bütün tabelaları bırakalım"

Kudüs'e karşı gerçekleştirilen saldırılara karşı birlik çağrısı yapan Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, islam liderleri, vicdan sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Bir araya gelin ve israil’in planlarını hep beraber bozalım! Bütün tabelaları bırakalım. Onlar sadece kimlik. Tabelamız Mescid-i Aksa’dır, tabelamız Kabe’dir, tabelamız insandır, tabelamız adalettir, tabelamız mazlumdur. Haydi, seferber olalım. Teyakkuzda olalım. Meydanlara inelim. Hep beraber israil’e ders verelim." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir