• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Mısır`da eski yüksek hakimden direnişe destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır Eski Yargıtay Başkan Yardımcısı Mahmud Hudayr, "Bu direnişinizi dünya izliyor. Darbeciler ramazanda sıcaklarda oruç tutarken direnemeyeceğinizi düşünüyordu. Açık bir mesaj verdiniz; Hak için buradasınız, bu nedenle Allah size tahammül etme gücü veriyor`` dedi.

Kahire`de darbe karşıtlarının gösterilerini sürdürdüğü Rabiatul Adeviye Meydanı`nda göstericilere seslenen Hudayr, "İçinde bulunduğumuz durumlara çözüm amacıyla bir süreliğine sizlerden uzaktım. Dün evlatlarımızın suçsuz yere öldürüldüğünü görünce dayanamadım ben de geldim. `Burada olmalıyım` dedim, yerim burası. Sizlerin bu direnişinizi dünya izliyor. Darbeciler ramazanda sıcaklarda oruç tutarken direnemeyeceğinizi düşünüyordu. Açık bir mesaj verdiniz; Hak için buradasınız, bu nedenle Allah size tahammül etme gücü veriyor`` diye konuştu.

Darbe destekçilerini uyaran Hudayr, "Ben Sisi`yi onaylayanları uyarıyorum, dikkatli olun, aldanmayın. Sisi`ye onurlu insanların sonunu getirmek için yetki verdiniz. Sakın aldanmayın. Burada bulunan insanların işini bitirdikten sonra sıra size gelecektir. Sisi emanete sahip çıkmadı. Emanete ihanet etti" ifadelerini kullandı.

Sisi`nin yetki talebini ilk onaylayan ve destek verenlerin başında, Birleşik Arap Emirlikleri`nde yaşayan Mübarek rejiminin son başbakanı Ahmet Şefik olduğuna dikkati çeken Hudayr, darbe destekçisi gösterilere katılanların gerçek devrimciler olamayacağını belirtti.

Devrimlerin güç kullanılarak sonlandırılamayacağını vurgulayan Hudayr, "Buradan memleketlerine yollanan cenazeler, gittikleri yerlerde kin, nefret ve düşmanlık yaratacaktır" sözleriyle Sisi`yi uyardı.

Mahmud Hudayr, yargının bağımsızlığı konusunda verdiği mücadeleyle tanınmış, ardından Mübarek dönemi "Mısır Değişim Hareketi" çalışmalarına destek vermişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir