• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Direnişçi yazar gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye İnsan Hakları Birliği Başkanı Abdülkerim Rihavi, Abdullah`ın kentteki gözaltı dalgası sırasında alındığını belirttiği açıklamasında, operasyonun kente sabah saatlerinde giren asker ve güvenlik kuvvetleri tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

61 yaşındaki muhalif yazar, demokrasi çağrısı yaptığı için Aralık 2007`de mahkum edilmiş, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılan yazar, Haziran 2010`da da İran ile Lübnan hakkındaki açıklamalarından dolayı bir kez daha hapsedilmişti.

Suriye`de değişim isteyen "Şam Deklarasyonu"nda imzası bulunan 12 kişiden biri olan Ali Abdullah, Mayıs ayında Devlet Başkanı Beşşar Esad`ın genel affıyla serbest bırakılmıştı.

Suriye ordusu Irak sınırında

Suriye ordusunun, Irak sınırı yakınlarındaki Albu Kamal kasabasını kuşattığı bildirildi.

Albu Kamal sakinleri, bin kadar asker ve güvenlik görevlisinin tanklar ve helikopterler desteğinde gece yarısı kasabayı kuşattığını belirttiler. Askeri istihbarat ajanlarının, dün aralarında 14 yaşındaki bir erkek çocuğun da bulunduğu 5 kişiyi öldürdüğünü ifade eden Albu Kamallılar, bunun üzerine binlerce kişinin sokağa döküldüğünü, 100 kadar istihbarat görevlisiyle en az 4 zırhlı aracın personelinin de protestoculara katıldığını söylediler.

Eylemcilerden biri, "Şam yönetiminin Albu Kamal`a saldırması durumunda sıkı direnişle karşılaşacağını bildiğini" ifade etti. Eylemci, "ordunun saldırması durumunda sınırın ötesindeki Iraklı aşiretlerin Suriyeli kardeşlerine yardım edeceğini" de ileri sürdü.

Deyr El Zor vilayetinin doğusunda Irak sınırı yakanlarındaki Albu Kamal`da dün on binlerce kişi gösteri yapmıştı.

Suriye resmi haber ajansı SANA`da yer alan bir haberde ise "silahlı terörist grupların" bugün Albu Kamal`da 3 güvenlik görevlisini öldürdüğü duyuruldu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir