• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Asırlık hatimle teravih namazı geleneği sürdürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara merkez ve ilçelerinde her Ramazan ayında onlarca camide kılınan asırlık hatimle teravih namazı, bu Ramazan ayında da tüm güzelliğiyle ihya ediliyor. Başkent Ankara'da belirlenen 50'nin üzerinde camide yatsı namazının kılınmasının ardından başlayan hatimle teravih namazını, hafız görevliler kıldırıyor.

Yatsı namazının cemaatle kılınmasının ardından başlayan hatimle teravih namazında, imam her rekâtta Kur'an-ı Kerim'den bir sayfa okuyor. 20 rekâtta bir cüzün tamamlanmasıyla sonra eren teravih namazını kılan vatandaşlar hem teravih namazını eda etmiş hem de hatim yapma sevabını almış oluyorlar.

"Her gün bir cüz okunuyor hem Kur'an-ı hatmediyoruz hem de teravihlerimizi kılıyoruz"

Mardin Midyatlı olduğunu ve Ankara'da öğrenci olduğunu belirten cami cemaatinden Emre Korkut, "Hatimle teravih çok güzel, diğer camilere göre yavaş kılınıyor. Onun için namazı huşu içinde kılmamıza vesile oluyor. Ben Ramazan'ın ilk gününden beri çok şükür burada teravihlerimi eda ediyorum. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Gelmeyenlere tavsiyem, gelsinler çünkü çok güzel. Her gün bir cüz okunuyor hem Kur'an-ı hatmediyoruz hem de teravihlerimizi kılıyoruz. Çokta hızlı okunmadığından okunan ayetleri tefekkür etme fırsatı da buluyoruz." dedi.

"Hatimle teravih maneviyatı çok hem de Kur'an-ı sindire sindire dinliyoruz"

Ramazan, manevi duyguları en zirveye çıkardığını belirten Mehmet Köse, şunlar aktardı:

"Hatimle teravih maneviyatı çok hem de Kur'an-ı sindire sindire dinliyoruz. Hem de manevi anlamda çok iyi oluyor. Her Ramazan geliyoruz. Bu cami inşa edilmeden önceden yaklaşık 30 yıldır Çankaya'dayım her zaman teravihlere geliyoruz. Son 10 günde itikafa kalınıyor. Bu şekilde Ramazanımızı en güzel şekilde geçiriyoruz."

"Hatimle teravih çok güzel oluyor"

Hasan Tanık Camii cemaatinden Kemal Cebeci, "Hatimle teravih çok güzel oluyor. Hocamızdan çok memnunuz. Allah razı olsun. Cami yapıldığından beri ben hep buradayım. Her Ramazan teravihlere de ve Ramazan sonrası da mümkünse diğer vakitleri de camide kılıyorum. Virüs nedeniyle iki sene camide teravihe ara vermiştik. Elhamdülillah artık camide teravihlerimizi eda ediyoruz. Hocamızdan çok memnunuz." şeklinde konuştu.  

"Mübarek Ramazanı böyle güzel geçirdiğimiz için çok mutluyuz"

Ramazanın manevi atmosferini yaşamak için teravihleri camilerde eda ettiklerini söyleyen Ali Kandemir, "Ramazan'da genellikle camileri geziyorum. Hatimle kıldığım teravih namazlarından çok keyif alıyorum. İnşallah Rabbim diğer ibadetlerimizi de keyifle eda edenlerden eylesin. Mübarek Ramazanı böyle güzel geçirdiğimiz için çok mutluyuz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir