• DOLAR 32.322
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2412.498
  • ...
Umut Kervanı Bingöl, Mart ayında 660 aileye yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfına üye derneklerden Umut Kervanı Bingöl, Ramazan ayının gelişiyle fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere yaptığı yardımlara hız verdi.

Dernek, binlerce aileye ulaştırmak üzere ‘Ramazan Umut Olsun’ sloganıyla gıda paketi dağıtımına devam ediyor.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Umut Kervanı Bingöl, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan ayında gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Umut Kervanı Bingöl Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, “2023 yılı mart ayında; 386 aileye 638 bin 819 TL tutarında gıda yardımı, 82 aileye 25 bin 967 TL tutarında kırmızı et yardımı, 24 aileye 24 bin 800 TL nakit (para) yardımı, 87 aileye 136 bin 832 TL değerinde ev eşyası yardımı, 2 aileye 880 TL değerinde odun yardımı, 77 aileye 138 bin 252 TL değerinde elbise yardımında bulunduk. Toplamda 660 aileye 965 bin 550 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

“Gönüllere dokunuyoruz”

Kent genelinde ve deprem bölgelerinde yardım çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Gönül, “Umut Kervanı Bingöl olarak faaliyetlerimiz kapsamında elimizden geldikçe hem deprem bölgelerine hem de ilimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlarımızı hız kesmeden sürdürmeye devam ediyoruz. Bizleri bu mübarek aya kavuşturduğu için Rabbimize hamdolsun. Rabbimiz bizlere Ramazan Ayının feyiz ve bereketinden hakkı ile istifade etmeyi nasip etsin inşallah. Ayrıca ülkemizde meydana gelen büyük afetten dolayı ciddi zorluklar yaşayan depremzede kardeşlerimize de Rabbimizden sabrı cemil niyaz ediyoruz. İnanıyoruz ki bizler bu faaliyetlere devam ettikçe siz değerli halkımızın yüreğindeki iyilik tomurcukları daha fazla filizlenmeye başlayacaktır. Sizlerin yapmış olduğu bağışlar neticesinde bizlerde nakit para, gıda, giyim, kırmızı et, odun, ev eşyası yani ayni ve nakdi yardımlarınızı hem deprem bölgelerine hem de muhtaç ailelerimize ara vermeden ulaştırmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gıda kolisi 500 TL”

Ramazan’daki yardımlaşmanın önemine değinen Gönül, veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek, “Ramazan Ayında da siz hayırsever kardeşlerimizin vasıtası ile başta gıda kolisi olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarınızı bekliyoruz. Ramazan Kumanya bedelimiz 500 TL’dir. Umut Kervanı olarak deprem bölgesinde çalışımalar yürüttüklerini kaydeden Gönül, “Deprem bölgesinde Umut Kervanı Vakfımızın yürüttüğü çalışmalara destek oluyoruz. Bu kapsamda özellikle personel takviyesinde bulunuyoruz. İlimize gelen depremzede ailelerin sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Bağışlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz. Cenab-ı Hak bu kutlu kervanda pay sahibi olan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Allah yapacağınız yardımlarınızı şimdiden dergâhı izzetinde kabul etsin. Allah Oruçlarımızı kabul, yardımlarımızı makbul etsin inşallah. Ramazan’ı şerifiniz mübarek olsun” ifadelerini kaydetti.

BİZE ULAŞIN

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş Gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir