• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"İslam düşmanlığına göz yumulması kabul edilemez"

Kutsal kitabımının yakılması kabul edilemez ve müsade edilemez. Buna izin verenler demokrasi kavramının altını oymaktadır. Bu alçaklıklara artık bir son verilmesi gerektiğinin altını özellikle çizmek istiyorum. NATO müttefiki ABD ile yakın diyaloğumuz devam ediyoruz. Sayısı 260'a çıkan dış temsilcilik ağımızla ülkenizle gerekli diyaloğu kurmak için canla başla çalışıyoruz. Kur'an'a saldırı açıkça nefret suçudur, ifade hürriyeti değildir.

14 Mayıs seçimleri

Deprem felaketine rağmen seçimleri erteleme yoluna gitmedik. Biz milletimizin dayanışma ruhuna güveniyoruz. 14 Mayıs'ta milletimin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın cemresi sadece gönüllere değil sandığa da düşmüştür.

Vatandaşlarımızın iradelerini sandığa özgürce katılmaları için sizlerin desteklerini bekliyoruz. Bölücü örgütlerin zorbalıkla seçimlere gölge düşürmesine müsaade etmesine izin vermeyin.

Rusya-Ukrayna savaşı

Özellikle Ukrayna savaşındaki tutumumuz ve arabulucu tutumumuz insani bir örnektir. Türkiye iki komşu arasındaki soruna çözüm bulma yolunda olmuştur. Küresel gıda krizinin önüne geçtik. Mart ayında mutabakatın devam etmesi çabası için gerekli çabayı da gösterdik. Biliyorsunuz savaşın başından bu yana Sayın Zelenskiy ve Putin'le her hafta görüşüyoruz. Çatışmaların sona ermesi için çaba gösteriyoruz. Adil bir barışın mümkün olduğuna inanıyorum.

Milyonlarca insanın hayatına mal olan çatışmaları ve krizleri yaşadık. Vaktinde adım atılmadığı için ölüme sürüklenen çocukları gördük. Artık evlatlarımıza yeni bir dünya sunalım istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Depremin yıktığı şehirlerimiz eskisinden daha güçlü şekilde tekrar ayağa kalkmak için adeta sabırsızlanıyor. 85 milyon olarak yaralarımızı hızla sarıyoruz.

İnsanlığın kaderini 5 ülkenin iki dudağı arasına hapseden nizam sürdürülebilir değil. BMGK'nin kapsayıcı anlayışla reforma tabi tutulması acil bir ihtiyaç.

(Rusya-Ukrayna) Her iki tarafa da onurlu bir çıkış imkanı verecek, bölgemizi sürüklendiği girdaptan çekip alacak adil bir barışın mümkün olduğuna inanıyorum.

Nasıl ülkemizin bir terör koridoruyla kuşatılmasına rıza göstermediysek yeni teşebbüslere de kesinlikle izin vermeyeceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir