• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
''Kızılay kan satıyor'' yalanı neye sebep oldu? İbretlik örnek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

''Kızılay kan satıyor'' şeklindeki haberleriyle kitleleri yanlış yönlendiren kuruluşlardan olan Halk Tv'de Haber Müdürü olan Bengü Şap Babaeker'in 'kan bağışı' paylaşımı pes dedirtti. Ameliyat olacak eşi için kan bulamadıklarını ifade eden Babaeker, '' KIZILAY KAN SATIYOR, ARTIK KİMSE BAĞIŞ YAPMIYOR.'' açıklamasını yaptı. Algı operasyonuyla halkı yanılttıklarını kabul etmeyen Babaeker, Kızılay'ı hedef göstermeye devam etti. 

Kızılay'ın  kan satışı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamasında ''Hastaneler, talep ettikleri her kan veya kan bileşeni için SUT’ta belirlenen tedarik süreci maliyeti (çalışanlar, laboratuvar, kan torbaları, soğuk zincir vs) ay sonunda Kızılay’a ödemekte, ardından ise bu ödemeye kendi giderlerini de ekleyerek SGK’ya fatura etmektedir. Dolayısıyla tüm sürecin maliyetini devletimiz karşılamaktadır. Haberlerde sözü edilen faturalandırma yöntemleri tamamen hastanelerin tüzel kişiliklerinin özelliklerinden ve hizmet alım esaslarının ayrıntılarından oluşmaktadır.

Tüm kamuoyu ve özellikle medya mensuplarının bunu bilmesine rağmen, Kızılay’ın topladığı kan bağışlarını hastanelere sattığı gibi bir yaklaşım sadece ve sadece İftiradan ve kötülükten ibarettir. Bu yöndeki haberlerin gönüllü kan bağışlarını düşürebileceğini bile bile atılan bu iftirayı Kızılay karşılıksız bırakmayacaktır. Bazı hastanelerin belirlenen SUT fiyatlarının üzerinde faturalar kestiği ve yine özel hastanelerin “bunu Kızılay’a aktarıyoruz” diyerek hastalardan farklı ücretler aldığı duyumunu aldığımız her durumda Sağlık Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunulmaktadır.'' ifadeleri kullanılmıştı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir