• DOLAR 32.487
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2415.73
  • ...
Finlandiya'da halk yarın sandık başına gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Finlandiya'da siyasi partiler, meclisteki 200 sandalye için yarışacak.

Ülkede partilerin parlamentoya girebilmeleri için seçim barajı bulunmuyor ancak bir siyasi partinin hazine yardımından faydalanabilmesi için yüzde 2'den fazla oy alması gerekiyor.

Son anketlere göre, Sosyal Demokratlar liderliğindeki mevcut beş partili hükümet, büyük olasılıkla bir kez daha kurulamayacak.

Son anketler, Ulusal Koalisyon Partisi'nin oyların yüzde 20,8'ini, Sosyal Demokrat Parti'nin yüzde 19,9'unu ve milliyetçi Gerçek Finler Partisi'nin yüzde 19'unu alacağını gösteriyor.

Ülkede erken oylama, çeşitli bölgelerde 22-28 Mart'ta tamamlandı.

Finlandiya'da Nisan 2019'da yapılan genel seçimlerde 9 parti parlamentoda temsil hakkı kazanmıştı.

Bu seçimlerin ardından ülke Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Antti Rinne'nin başbakanlığında yalnızca 6 ay yönetilmişti.

Rinne, ülkedeki grevler nedeniyle koalisyon hükümetinde güveni kaybederek Aralık 2019'da istifa etmiş, yerine partinin mevcut lideri Sanna Marin gelmişti.

Marin başkanlığındaki kabine, Sosyal Demokrat Parti, Merkez Parti, Yeşil Birliği, Sol İttifak ve İsveç Halk Partisi'nin parçası olduğu koalisyondan oluşuyor.

Sanna Marin'in kabinesinde 19 bakan bulunuyor. Sosyal Demokrat Parti'den 7, Merkez Parti'den 5, Yeşil Birliği'nden 3, Sol İttifak ve İsveç Halk Partisi'nden 2'şer bakan kabinede yer alıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir