• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
STK gönüllüsünü etkileyen, depremzede çocuğun sarma talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da IHO EBRAR, Avrupa Yetim Eli Derneği, Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı tarafından oluşturulan koordinasyon merkezinden hazırlıklarını tamamlayan mobil ekipler, her gün Hatay'ın çeşitli noktalarında bulunan depremzedelere içecek, gıda, giyim ulaştırmak için yüzlerce kilometre yol kat ediyorlar.

İstanbul'dan gelerek günlerdir Hatay'da gönüllü olarak depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara katılan Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü Metin Menteş, "Şuan Hatay'ın Antakya ilçesindeki Bağrıyanık mahallesindeyiz. Burada ihtiyaç sahibi birkaç aile vardı onlara gıda kolisi yardımında bulunduk. Hatay en çok yıkımın yaşandığı 3 kentte biri. İhtiyaç sahibi insanların bir anda yoğunlaşmasından gerçekten burada olmamızın gerektiğini inanıyorum. Haftada 3-4 gün dağıtıma çıkıyoruz. Köylere ve merkeze uzak yerleşim birimlerine ulaşım araçları gitmediği için orada yaşayan insanlar ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Biz köylere ve uzak noktalara aracımız ile girerek oradaki su, gıda, barınma ihtiyacını elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Unutamadığı olayı aktaran Menteş, "Hatay'ın İskenderun ilçesinde ki aşevimize bir kız çocuğu geliyor ve diyor ki "sarma yapabilir misiniz?" Bu talep üzerine düşünüyor arkadaşlarımız neler yapılacağı hususunda çünkü zaman zaman 5 bin kişiye yemek dağıtıyoruz. İş yükünden dolayı 5 bin kişilik sarma yapmak çok zor olur diye düşünüyorlar. Koordinatörümüz Mersin'in Tarsus ilçesindeki evine gittiğinde eşine sarma yaptırıyor ve getirmeyi unutuyor. Tekrar İskenderun ilçesine geri döndüğünde kız çocuğunu da bulamıyor. Bu olayı hala unutamıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir