• DOLAR 32.557
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2438.104
  • ...
Ürdün ve siyonistler anlaştı: İtikâf yasak  MESCİD-İ AKSA MAHZUN…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU/DOĞRUHABER

Dünyadaki birçok Müslüman için ‘İhanet Anlaşması’ olarak tarihe geçen ‘Akabe Anlaşması’ ne yazık ki Ramazan ayını Müslümanlar için hüzne çevirecek maddelerle doluymuş.

Siyonist işgal rejimi ile Ürdün arasında gerçekleştirilen Akabe Zirvesi'nde Mescid-i Aksa'ya ilişkin tartışmalı bir karar alındığı ortaya çıktı.

Arabi21'in aktardığı habere göre Siyonist işgalciler ile Ürdün, bir süre önce gerçekleştirilen Akabe Zirvesi'nde Mescid-i Aksa'ya dair tartışmalı bir karara vardı.

Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa içerisinde uzun süre vakit geçirmenin yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.

Ramazan ayında Yahudi işgali altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa ve çevresinde de gerilim yaşanmaya devam ediyor.

Son günlerde İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa'da uzun vakit geçiren Filistinli Müslümanları zorla dışarı çıkardığı göze çarpıyordu.

Filistinliler özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da itikâfa giriyor ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı avlularda nöbet tutuyordu.

İşgalcilerle Ürdün'ün kararının bu uygulamaları engellemeyi hedeflediği düşünülüyor.

Ürdün, İşgalciler ile yaptığı anlaşmalar uyarınca Mescid-i Aksa'nın idaresini elinde bulunduruyor. Mescid-i Aksa, Ürdün hükümetine bağlı "Kudüs Vakfı" tarafından idare ediliyor. Bu kapsamda Ürdün, Mescid-i Aksa'ya ilişkin alınan kararlarda söz sahibi kabul ediliyor.

Akabe Zirvesi denilen ve Ürdün yönetimi ile Mahmut Abbas gibi Batı tandanslı kişi ve kurumların koşarak katılarak imza attıkları ‘İhanet Anlaşmasında’ tek hedef Filistinlileri bastırmak ve gün geçtikçe genişleyen Siyonist gaspın/işgalin sınırlarını daha da genişletmelerine imkân tanımaktır.

Nitekim öz vatanında kendi toprağında yani bir İslam beldesinde kendi öz Camisinde İtikâfa girmek için önce Ürdün yönetiminden sonra Siyonist işgalcilerden izin almak zorunda kalmak başta Filistinliler olmak üzere tüm Müslümanları yeterince rencide ederken şimdi gizli kapılar arkasında anlaşarak Müslümanlara İTİKAF YASAĞI getirmeleri İslam Ümmetine karşı işlenen büyük bir hakarettir.

 Siyonist Yahudi rejimi ile Ürdün yönetimi ile Mahmud Abbas liderliğindeki sözde Filistin yönetiminin sessizce imzalayarak yürürlüğe koydukları ve Müslümanları tahkir eden bu uygulamaya karşı verilecek en güzel cevap DİRENİŞ RUHUNU dalga dalga büyütmek ‘Mescid-i Aksa’nın tam özgürlüğü için koşulları sağlamaktır.

FİLİSTİNLİLER MESCİD-İ AKSA’DA İTİKÂFA GİREBİLMEK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Kudüslülere ve Mescidi Aksa'yı savunan murabıtlara destek amacıyla, Ramazan'da Mescid-i Aksa'da itikâfa izin verilmesi talebiyle 29 Mart Çarşamba geceden itibaren internet üzerinden bir kampanya başlatıldı. 

Bu amaçla sosyal medya üzerinden oluşturulan bağlantılar vasıtasıyla, kampanyaya destek verenler taleplerini dile getiriyor. Bu arada işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'da itikâfı engelleme uygulamasının taşıdığı risklere ve tehlikelere dikkat çekiliyor. 

Siyonist işgal güçleri geçtiğimiz cumartesi günü Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek burada itikâfa girmiş olan Müslümanlara iğrenç bir şekilde saldırmış ve onları zorla dışarı çıkarmışlardı. 

Siyonist işgal rejimi Yahudi yerleşimcilerin gündelik olarak Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine imkân sağlamak için polis gücünü seferber edip baskıncıları himaye altına almak için bütün imkanlarını kullanırken Müslümanların mübarek Ramazan ayında bu kutsal mekanda itikafa girmelerini engelliyor. 

İşgal rejiminin tutumundan cesaret alan aşırı siyonist ırkçı kesim şimdi de, Hamursuz Bayramı'nda kendilerine Mescid-i Aksa'da kurban kesme izni verilmesi için çeşitli şekillerde faaliyetler yürütmeye başladı. Aşırı siyonistler bu amaçla bir yandan duvarlara ilanlar asarak propaganda faaliyetleri yürütürken bir yandan da işgal hükümetinin terörist başbakanına ve sözde Ulusal Güvenlik Bakanı'na mektuplar göndererek izin talebinde bulunuyorlar.

İŞGALCİLER, FİLİSTİNLİLERİN CUMA NAMAZI İÇİN KUDÜS'E GİRİŞİNİ KISITLADI

Batı Yaka'dan Doğu Kudüs'e geçişlerdeki kontrol noktalarına takviye birlikler gönderen İşgal askerleri, kimlik kontrolü yaptığı bazı Filistinlilerin geçişlerine izin vermedi.

Doğu Kudüs'ün güneyindeki "Kontrol Noktası 300" isimli kontrol noktası ile kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktasından geçmek isteyen Filistinliler izdiham oluşturdu.

Basına konuşan Filistinli Rana Davud, İşgal güçlerinin Kalendiya kontrol noktasından Kudüs'e geçmelerine güvenlik gerekçesiyle izin vermediğini söyledi.

Karara göre işgal makamları, her yaştan kadının, 12 yaşına kadar erkek çocukların ve 55 yaş üstü erkeklerin önceden izin almadan Kudüs'e gitmesine izin verirken, 45 ila 55 yaş arası erkeklerin namaz kılmak için izin almalarını şart koşuyor. Ramazan boyunca Tel Aviv, özel izinler almadıkça Kudüs'e girişlerini yasakladığından, yeni önlemler kuşatma altındaki Batı Şeridi sakinlerini kapsamıyor.

Basına konuşan Davud isimli bir Filistinli, İşgalcilerin ramazan başında aldığı kararda tüm kadınların Kudüs'e geçmesine izin verdiğine ancak sahada büyük kısıtlamalar yaşandığına dikkati çekerek uygulamada devamlı sıkıntı çıkarıldığını belirtti.

Filistinli anne Eman Hüseyin ise bir oğlunun İşgal hapishanesinde tutuklu bulunduğunu ve işgalcilerin güvenlik bahanesiyle kendisinin Kudüs kentine girmesine izin vermediğini ifade etti.

MESCİD-İ AKSA’DA 250 BİN KİŞİ CUMA NAMAZI İÇİN TOPLANDI

Siyonist işgal güçlerinin tüm engelleme çabalarına rağmen 31 Mart Cuma günü(dün) Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da 250 bin kişi cuma namazı için toplandı.

İşgal güçleri Kudüs halkının ve Kudüs dışından gelenlerin Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için bölgede bariyerler kurmuştu.

Buna rağmen Mescid-i Aksa'da cuma namazı için 250 bin kişinin toplanmasına engel olunamadı.

Bölgeye gelenler arasında İşgalcilerin 1948 yılında işgal ettiği bölgelerden gelen Arapların da olduğu belirtiliyor.

Kılınan cuma namazı, son dönemlerde Mescid-i Aksa'da kılınan en kalabalık cuma namazı olarak tarihe geçti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir