• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2440.166
  • ...
Belarus'tan gerilimi yükselten açıklama: Batılı ülkeler bizi işgal etmeye hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşını bir yılı geride bıraktı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in en yakın müttefiki olarak bilinen Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko'dan tansiyonu yükselten bir açıklama geldi.

Lukaşenko, Batı'nın, Beyaz Rusya'yı yok etmek istediğini ve bir işgal hazırlığında olduğunu öne sürerek, "Batı Polonya sınırında askeri hazırlık içerisinde, Beyaz Rusya'yı işgal etmeye hazırlanıyor" dedi.

Lukaşenko,"ABD ve uydularının çabaları sonucu, Ukrayna'da tam ölçekli bir savaş başlatıldı" dedi ve Kiev'in Rus birliklerine karşı bir karşı saldırı başlatması durumunda müzakerelerin imkansız hale geleceğini öne sürdü.

NATO'nun Kiev'e verdiği destek nedeniyle nükleer bir üçüncü dünya savaşının "ufukta belirdiği" konusunda uyarıda bulunan Lukaşenko, Rusya'nın Belarus'ta nükleer silah konuşlandırma planlarının bir şantaj değil, ulusunu Batı'ya karşı 'korumak' için bir şans olduğunu kaydetti.

Lukaşenko, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'ya yenilmekten korkması durumunda nükleer silahları devreyukre sokmak zorunda kalacağını belirterek, 'Bir nükleer gücü yenmek imkansızdır. Moskova yönetimi Rusya'nın parçalanması tehdidini hissederse en korkunç silahı kullanacak. Buna izin verilemez' ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir