• DOLAR 34.193
  • EURO 37.939
  • ALTIN 2923.66
  • ...
Camilerde mukabele sünneti ihya ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Cebrail (Aleyhisselam) ve ashabıyla yaptığı mukabele (karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuma) sünneti, bu yıl da büyük bir ilgi ve teveccühle Ramazan’ın ilk gününden beri devam ediyor.

Kur'an-ı Kerim ayı olarak bilinen Ramazan'da, İslam âlemindeki bütün camilerde en az bir vakit okunan mukabeleye, halk ilgi gösteriyor.

Toplu şekilde Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla oluşan manevi atmosfer, kalplere huzur veriyor.

Müftülük tarafından görevlendirilen hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim sesli olarak okunurken, mukabeleye katılan cemaat ise okunan yeri takip ediyor.

Okumayı bilmeyenler ise okunan Kur'an-ı Kerimi dinliyor. Yaklaşık 45 dakika süren bir cüzün okunmasıyla o günkü mukabele sona ererken halk, Kur'an mukabelesinin ardından kişisel ibadetlerini yerine getirmeye devam ediyor.

Mukabele halkalarına katılan Ankaralılar, asırlardır süren mukabele geleneğini sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktararak mübarek Ramazan ayından en güzel şekilde istifade etmeye çalıştıklarını aktardılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir