• DOLAR 32.752
  • EURO 35.133
  • ALTIN 2442.71
  • ...
Biden ile Netanyahu arasındaki anlaşmazlık  gün yüzüne çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Biden ile Netanyahu'nun işgal rejimin 'deki tartışmalı yargı düzenlemesi hakkındaki karşılıklı açıklamaları gerginliğe neden oldu.

Biden, Netanyahu'nun Beyaz Saray'a davet edilip edilmeyeceği konusunda ise, "Hayır, yakın zamanda değil." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı'nın açıklamalarına tepki gösteren Netanyahu, "Biden'ı 40 yılı aşkın süredir tanıdığını ve onun İsrail'e olan bağlılığını takdir ettiğini" ifade ederken pek de alttan almadı.

Netanyahu, "İsrail, kararlarını en iyi dostları dahil olmak üzere dış baskılara göre değil halkının iradesiyle hüküm veren egemen bir ülkedir." ifadelerini kullandı

Aşırı sağcı sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir da yargı düzenlemesini eleştiren ABD Başkanı Biden'a "İsrail, ABD bayrağındaki yıldızlardan biri değildir." ifadeleriyle tepki gösterdi.

İşgal rejiminde  yargının yetkililerini hükümetin lehine kısıtlamayı amaçlayan yasal düzenlemeyi savunan aşırı sağcı Bakan, "Şu, tüm dünyada anlaşılmalıdır: Buradaki halk seçimlere gitti ve kendi talepleri var." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir