• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Fırıncıların zorlu ve yoğun Ramazan mesaisi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayında oldukça yoğun bir mesai harcayan Batman'daki fırıncılar, sabahın erken saatlerinde başladıklarını mesailerine, oruçlu olmalarına rağmen iftar sofralarında halka sıcak ekmek yetiştirmek için gün boyu yoğun bir şekilde çabalayarak devam ediyorlar.

Ramazan ayının yoğun temposunda oruçlarını tutmayı da ihmal etmeyen kentteki fırıncılar, Ramazan ayında zorlu bir imtihandan geçiyor.

Bereket, bolluk, sevinç, rahmet ve on bir ayın sultanı olarak nitelendirilen Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyacını karşılamak için mesai harcayan Batmanlı fırıncılar, yoğun çalışmalarına rağmen Allah'ın verdiği güçle oruçlarını fire vermeden tutmaya devam ettiklerini belirtti.

"İlk bir kaç gün tutuktan sonra insan alışıyor ve Allah yardım ediyor"

Fırın işinin zorluklarına rağmen oruçlarını tutuklarını belirte ekmek ustası Fikret Erdem, "Ramazan ayından dolayı arkadaşlarımızı dönüşümlü olarak değiştiriyoruz. Şu anda Ramazan ayındayız ama bizim için değişen bir şey olmadı. Yine aynı saatlerimizde sabah 06,30'da işimize geliyor, akşam iftara kadar çalışıyoruz. Buna rağmen Allah'a çok şükür orucumuzu tutuyoruz. Çalışırken zaman daha çabuk geçiyor. Çünkü işimize odaklandığımız için bir şey aklımıza gelmiyor. Tabi ki işimizin zorlukları var ama buna rağmen çocuklarımızın rızkı için ekmeğimizin peşindeyiz. Eskiden işimiz zor ve yerimiz sıcaktır diye ben de oruç tutmuyordum ama ilk bir kaç gün tutuktan sonra insan alışıyor ve Allah yardım ediyor. Oruç tutmak güzel bir şey, herkesin tutmasını isterim." ifadelerini kullandı.

"Elhamdülillah Allah bize güç ve kuvvet veriyor"

Ramazan ayında işlerinin daha da yoğun olmasına rağmen bir gün bile fire vermeden oruçlarını tutmaya devam ettiklerini belirten fırın işletmecisi ve pişirim ustası Yakup Tunç ise şunları söyledi:

"Mesleğim olan fırıncılığı 20 yılıdır sürdürüyorum. Şu anda Ramazan ayındayız ve işimiz yoğun olmasına rağmen çok şükür orucumuzu tutuyoruz. Bu yıl havalar da serin olduğundan dolayı oruç güzel geçiyor. Zaman da güzel geçiyor. Şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadığımız için bir günde orucumuzdan fire vermeden tutuyoruz. İşimiz zor olsa da sabahtan akşama kadar oturanın da bir zorluğu vardır. Elhamdülillah Allah bize güç ve kuvvet veriyor. Oruç tutmayan için şunu söyleyebilirim: 'Herkes kendi mezarına giriyor.' Ama kim tutarsa da kendi için tutuyor." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir