• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Mısır kıyamda, ordu müdahale ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - İhvan-ı Müslimin Hareketinin çağrısıyla Mısır'ın dört bir yanında Cuma namazından sonra halk meydanlara indi. 40 dereceyi bulan sıcaklıkta oruçlu olarak direnişlerine devam eden Mısır halkına, darbeci ordu tarafından yer yer müdahale ediliyor. Olaylarda şu ana kadar 24 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Milyonlar, Mursi'nin görevine geri dönmesini isterken darbecilerin Mursi'yi 15 gün gözaltında tutacaklarını açıklamaları ülkede tansiyonu daha da artırdı.

El Adeviye Meydanı'nda Cuma namazından sonra toplananların sayısı bir milyonu aşarken iftar saatinden sonra bu rakamın 7 milyonu bulacağının tahmin edildiği ifade ediliyor

Darbe yanlıları Tahrir'de toplandı
Ordunun çağırısı üzerine Mursi karşıtları Tahrir Meydanı'nda ve İskenderiye'de toplandı. Darbecilerin lehine slogan atanların meydanları doldurmadığı ve meydanlarda büyük boşluklar olduğu gözleniyor.

Mısır kıyamda
Mursi'ye destek ve iradelerine saygı amacıyla meydanlara inen milyonlarca kişinin başta Kahire ve İskenderiye kentleri olmak üzere, El Ariş'te, Mansura'da, Dimyat'da, Şarkıye'de, Süveyş'te, İsmailiye'de , Beni Süveyf'te, Port Said'te, Asvan'da , Asyut'da, Luksor'da , Marsa Matruh ve Siva'da gösterileri devam ediyor.

Ordu ve baltacılar saldırıyor
Kahire'nin Şubra Mahallesi ile Dimyat'ta göstericilere saldıran ordu ve baltacı adı verilen çeteler ile Müslüman göstericiler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda şu ana kadar 24 kişinin yaralandığı belirtilirken bilançonun ağırlaşabileceği ifade ediliyor.

Ezher şeyhi darbecilere desteğini yineledi
Mısır'daki batı destekli darbenin teorisyenlerinden El Ezher Şeyhi Ahmet El Tayyip -ülkedeki alimlerin şiddetle karşı çıkmasına rağmen- darbeci general Abdulfetah Sisi'ye destek verdiğini açıkladı. Tayyip, Sisi'nin çağrısını "teröre karşı birlik" olarak niteledi.
Ülkede gerginlik devam ederken ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını olayların olduğu bölgelerden uzak durmaları için uyardı.

Savaş uçakları gözdağı vermeye çalışıyor
Rabiatül Adeviye'deki kalabalık geçen her dakika artarken orduya ait savaş uçakları meydanın üzerinden alçak uçuş yaparak göstericilere göz dağı vermeye çalışıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir