• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Verenel Derneği'nden Ramazan yardımları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Genel merkezi İstanbul'da bulunan19 ülke ve Türkiye'nin 47 ilinde hizmetlerini sürdüren Verenel Derneği'nin Van Temsilciliği, çocukları sevindirmeye devam ediyor.


Konuyla ilgili basına bilgi veren Verenel Derneği Van Temsilciliği başkanı Fazıl Tamer, Verenel derneğinim 2008 yılından beri Van'da faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Derneğimiz genel merkezi ilk olarak Kayseri'de daha sonra ve şuanda İstanbul'da bulunmaktadır. Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinde insan odaklı hizmetlerini sürdürmektedir. Kısacası insanın maddi ve manevi sıkıntıları gidermeye çalışan bir kurumuz" dedi.


"Türkiye'de 47 il'de faaliyet gösteriyoruz"
Türkiye'de 47 il'de faaliyet gösterdiklerini belirten Başkan Fazıl Tamer, "Genel merkezimiz kurban bayramlarını genelde yurtdışında geçirmektedir. Geçen sene kurban bayramında 19 ülkeye gidildi. Ve kurbanlar kesildi. Ayrıca gerek Suriye gerek Filistin ve gerekse diğer İslam ülkelerinde yardıma muhtaç olan Müslüman kardeşlerimize sürekli el uzatmakta gerekli yardımı ulaştırmaktır" şeklinde konuştu.


Van'da 450 fakir aileyi tespit ettiklerini aktaran Tamer, "Yaklaşık olarak her ay 40-50 aileye bizzat yerinde gidilerek yardımlarımızı ulaştırmaktayız. Bizim belli bir zamana veya bir güne munhasır bir çalışmamız yok imkânlar dâhilinde sürekli mutat bir şekilde yardımlarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


"Ailelerimizi sevindirirken çocukları da unutmuyoruz"
Verenel Derneği Yardım komisyonu başkanı Lokman Özalp ise Muhtaç aileleri sevindirirken çocuklarını da unutmadıklarını belirterek, "Bu aileler sevinirken bu ailelerin çocuklarında sevinebilmesi için gülebilmesi için en güzel oyuncaklardan alarak bu fakir ailelerimizin çocuklarını da oyuncaklarla sevindirdik" diye konuştu.

Özalp; Ramazan ayı çalışmaları kapsamında yaklaşık 50 aileye yardım ulaştırdıklarını hatırlattı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir