• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
El Benna’nın Binasını Mursi Tamamlayacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a selat ve selam onun resulüne ve kıyamete dek kıyamını sürdüren muvahidlelere olsun.

Allah’u teala insan oğlunu farklı, farklı durumlarla imtihan eder, belki de bugün Mısır halkı için mücadele, Türki’ye halkı için bolluk ve refahlık kıldığı gibi. Önemli olan insan oğlunun bu imtihan sürecinden pürüzsüz kurtulmasıdır.

İmam El Benna bu İslami müesseseyi kurdu, bina etti ve tamamlamasını kendinden sonrakilere şehadetiyle devretti. İmamın binasını tamamlamak üzere koltuğu araç edinen Mursi koltuğundan edilmeye çalışılıyor. Ne hikmettir ki Arapçada El Benna “bina eden, Kuran” Mursi ise “tamamlıyan” manasına gelmektedir. Aslında bugün gösterdiği hüseyni kıyam duruşu görevini tamamlaması için yeter, ama biz her zaman en yücesini istemişizdir.

Mursi yapabildiğini yaptı ve inşaallah bundan sonrada elinden geleni yapacaktır. Ama bunuda unutmamak gerekir ki bu yol çok uzun ve zahmetlidir. İmam El Benna bir konferansında fertlere hitaben şöyle diyor; “Bu yol uzun ve zahmetlidir. Bizlerden bazıları yolun uzunluğundan, sıkıntılardan şikayet edebilir ama bu yol böyle geldi ve böyle gidecektir. Onun için aranızda meyveyi olgunlaşmadan yemek isteyenler varsa bu davayı terk etsin.”

Demek ki Mısır meyvesi halen yenilecek hale gelmemiş ve zaten olgunlaşmadan yenilen meyve sağlığa zararlıdır. Onun için kardeşlerimiz umutsuzluğa kapılmasınlar bu dava uğruna en iyilerimizi feda etmek gerek diyen İmam Hüseyin gibi canımızı feda etmemiz gerek.

Ama bunuda unutmamak gerekiyor ki kafirler İslam nurunu söndürmek için çalışacaktırlar, bizlerde onları dinlerinden döndürene kadar savaşacağız, taki İslam yeryüzüne hakim olana kadar.

Ahmet Karaduman / Mısır (Kahire) - Yaş: 17

Bu haberler de ilginizi çekebilir