• DOLAR 32.208
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2418.86
  • ...
Tarihte bugün: 30 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1842: İlk kez bir ameliyatta anestezi uygulandı.

1856: Kırım Savaşı; Rus İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu, Birleşik Krallık ve Fransa arasında Paris Antlaşması’nın imzalanmasıyla sona erdi.

1858: Hymen Lipman, silgili kurşun kalemin patentini aldı.

1918: Bakü ve civarında Bakü Sovyeti ve Ermeni Devrimci Federasyonu kuvvetleri arasında çatışmalar başladı. Mart Olayları ismi verilen çatışmalar 3 Nisan 1918 tarihine kadar devam etti.

1924: Mehmet Rıfat Börekçi, Diyanet İşleri Başkanlığına atandı. Türkiye'nin ilk diyanet işleri başkanı olan Mehmet Rıfat Börekçi, yeni rejimin din üzerindeki projelerini Türkçe Ezan başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanı sıfatıyla yürürlüğe koymuştur.

1955: İngiltere CENTO'ya katıldı. Eski adı Bağdat Paktı olan CENTO, Türkiye, İran, Irak, Pakistan ve Birleşik Krallık arasında, Sovyetler Birliği'nin Ortadoğu'da nüfuz kurmasını önlemeye yönelik olarak kurulan güvenlik ve savunma örgütüydü.

1971: Ezanın yeniden Türkçe okunması için Meclis’e yasa önerisi verildi, teklif kabul edilmedi.

2006: Marcos Pontes, uzaya çıkan ilk Brezilyalı astronot oldu.

2007: BM İnsan Hakları Konseyi, İslam dinine hakaretin tüm dünyada yasaklanması çağrısında bulunulan bir kararı kabul etti. Karar 14'e karşı 24 oyla kabul gördü. 47 üyeli konseyin 9 üyesinin çekimser kaldığı oylamada, Avrupa ülkeleriyle Müslüman olmayan diğer bazı ülkeler karşı oy kullandı.

2012: 12 Yıllık Zorunlu Eğitim Kanun Teklifi Meclis Genel Kurulu'nda Kabul Edildi. 28 Şubat Darbesi’yle eğitim sistemine dâhil edilen 8 yıllık kesintisiz eğitimi ortadan kaldıran, darbeyle kapatılan İmam-Hatiplerin Orta Kısmının Yeniden Açılmasını Sağlayan, Kur'an-I Kerim Ve Peygamber Efendimizin Hayatının Tüm Okullarda Seçmeli Ders Olarak Okutulmasını Öngören Yasa Teklifi 295 Oyla Meclis Genel Kurulu'nda Kabul Edildi.

2018: Venezuela’da bir polis merkezinde tutukluların başlattığı isyan sonrasında çıkan yangında 68 kişi hayatını kaybetti.

2018: Tüm tehditlerine rağmen Toprak Günü münasebetiyle Büyük Dönüş Yürüyüşüne katılan Gazze halkına Siyonistler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişi şehit oldu, 500'ü aşkın kişi de yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir