• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...

MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsasını ziyaret etti. Ziyarette Mersin ve Adana'nın Türkiye'nin yeni Marmara'sı olacağı vurgulandı.

 

Sanayi Odası (MTSO) heyeti ilk ziyaretini Adana Sanayi Odası'na gerçekleştirdi. MTSO Başkanı Aşut konuşmasında, "Yeni dünyada artık ülkeler değil şehirler ve bölgeler yarışıyor. Mersin ve Adana'nın oluşturduğu Çukurova bu anlamda yeni Türkiye'nin yeni Marmara'sı olmaya doğru ilerlemektedir. Sanayi, tarım, lojistik ve turizmine, bir de bölgenin büyük Limanları, üniversiteleri, teknoparkları ve OSB'leri ilave edildiğinde yeni bir cazibe bölgesi ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Çok şükür o eski basit kent milliyetçiliği hastalığından kurtulduk. Artık, Mersin ve Adana rakip değil dayanışma içinde tek bir bölgedir. Mersinsiz bir Adana, Adanasız bir Mersin olamaz" dedi.

 

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, MTSO'nun bölgesel işbirliği adına yaptığı bu ziyaretlerden ve gösterdiği öncü rolden duydukları memnuniyeti ifade etti. Mersin ve Adana'nın bu gücünün artık ulusal oluşumlardaki temsile de yansıması gerektiğini vurgulayan Kıvanç, Mersin ve Adana'nın bu anlamda dayanışma göstereceğini belirtti.

 

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu inisiyatifi ve olumlu niyetinin bölgesel işbirliği adına çok önemli olduğunu ve umut verdiğini ifade etti. MTSO ziyaretinde Başkan Menevşe'ye ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şehbaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Nevruz eşlik etti.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Adana'daki son ziyaretini Adana Ticaret Borsası'na gerçekleştirdi. MTSO Heyetini makamında kabul eden Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan iki büyük tarım kentinin bu buluşmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken, tarımda lider olan Mersin ve Adana'nın Çukurova olarak aslında tek vücut olduklarını ifade etti. Mersin ve Adana'nın arasına sınır çekilemeyeceğini ifade eden Çalışkan, Mersin ve Adana'nın bundan sonra da her alanda dayanışmaya devam edeceğini vurguladı. (Osman Öksüz - İLKHA)