• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Temcid geleneği ile israfa dikkat çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gün geçtikçe artan israfa dikkat çekmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Atıksız Hayat, Atıksız Mutfak" projesi, Temcid Sohbetleri'ne ev sahipliği yapıyor.

Ramazan ayına özel bir Osmanlı geleneği olan Temcid Sohbetleri'nin ilkinde halka "Temcid Pilavı" ikram edildi.

Osmanlı'da Ramazan ayının başlangıcını haber vermek için okunan Temcid-i Şerif geleneği, Ramazan ayında her gece teravih namazından sonra ve sahur vaktinde okunurdu. Bu gelenekle birlikte ortaya çıkan 'Temcid Pilavı'nın özelliği ise iftardan kalması ve sahur vaktinde ısıtılarak tüketilmesiydi.

Esenler Belediyesi bu kapsamda Ramazan ayı boyunca Esenlerdeki camilerde "Temcid Sohbetleri" düzenleyecek. Programın ilki ise Hacı Emsal Avcı Taş Camii'de gerçekleşti.

İstanbul'un emekli baş vaizlerinden Mustafa Akgül'ün israf konulu vaazıyla başlayan programda, tasavvuf müziği grubu temcid kasideleri okundu.

Gündelik hayatta pek çok alanda yapılan israfa dikkat çeken Akgül, bu alışkanlıklardan vazgeçilmesi gerektiğinin söyledi.

Programda, "Atıksız Hayat" temalı tipografik sergi ile israfa dikkat çekilirken program sonunda cemaate ikram edilen Temcid Pilavı ile de mutfaklardaki israfa dikkat çekildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir