• DOLAR 34.543
  • EURO 36.556
  • ALTIN 2895.044
  • ...
Diyarbakır İşkur: "Personel eksikliği iddiaları asılsız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - "İş Başı Eğitim Programı" kapsamında İşkur'a yapılan başvuruların geciktirildiği iddialarının ardından görüştüğümüz İşkur Bölge Müdür Vekili Mustafa Kurttekin, proje kapsamında başvuruların geciktirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

İş Başı Eğitim Programı ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan Kurttekin, İşkur'a yapılan başvuruların başvuru süresine göre değerlendirildiğini, sıralamanın bozulmadığını ve bir düzen içinde yürütüldüğünü belirtti.

"Bu proje işsizliği azaltmak içindir"
İşkur İl Müdürlüğü tarafından İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işsizlerin, istihdam edilmelerinin kolaylaştırılması amacıyla işbaşı eğitim programlarının düzenlendiğini ifade eden Kurttekin, " Program süresi, haftalık 45 saat, toplamda 6 aydan fazla olmamaktadır. Resmi tatillerde eğitim yapılmıyor. Başvuruda bulunan firmalara onda bir oranında personel desteği verilmektedir." dedi.

"Personel eksikliği iddiaları asılsız"
İş Başı Eğitim Programı'na başvuruların personel eksikliğinden dolayı geciktirildiği gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Kurttekin, " Kurumumuzda yeterli sayıda personel bulunmakta. Evrakların geç işleme sokulduğunu ve 3-4 ay bekletildiğini iddia eden firma yetkilileri varsa gelip bizimle görüşsünler kapımız herkese açık. Ortada bir sıkıntı bir yanlışlık varsa da görüşmeye hazırız." şeklinde belirtti.

"282 firma başvuruda bulundu"
Yaklaşık 8 aylık bir süreç içerisinde İş Başı Eğitim Programı kapsamında kendilerine 282 firmanın başvurduğunu söyleyen Kurttekin, " Toplam açtığımız staj sayısı 127 iken devam etmek olanların sayısı ise 87 olmakta. Bu firmalardan 8 tane sonlandırılırken 32 tanesinin de başvurusu iptal edildi. 75 firmaya da olumsuz yazı gönderildi." ifadelerini kullandı.

"İmkanlar suiistimal ediliyor"
Bazı firmaların verilen imkânları suiistimal ettiklerini ifade eden Kurttekin, "Bu firmalar hakkında gerekli incelemeler yapıldıktan sonra şartları sağlamayanlara ilkin uyarı verilir. Uyarıyı dikkate almayanlara ikinci uyarıda ceza verilir. Bu yaptırımların sonucunda da İşkur'un verdiği paralar yasal faiziyle birlikte geri alınmaktadır." dedi.

"İkinci kez başvuru yapılabilir"
İş Başı Eğitim Programı kapsamında destek alan firmaların ikinci kez başvuruda bulunduklarını ifade eden Kurttekin, " Bu başvurular yeniden değerlendirilir, durumları uygun olanlara yeniden gerekli yardımlar yapılır. Firmalarda devam eden kursiyer sayısı 238 iken bunlardan 95'ine iptal ve 41'ininde ilişiği sonlandırılmıştır." şeklinde konuştu.


"2010'dan bu yana 14 hükümlü alındı"
İşkur Diyarbakır Müdürlüğü olarak 2010 yılından bu yana 5'i tescil ile olmak üzere toplam 14 hükümlünün işe yerleştirildiğini ifade eden Kurttekin, "İşe yerleştirilenler arasında lisans mezunlarının olmamasının nedeni işçi isteğinde bulunan kurumların istememesidir. Yoksa etrafta yayılan hükümlü lisans mezunlarının İşkur tarafından yerleştirilmediği iddiaları tamamen asılsızdır. Bu durumun bizimle ilgisi yoktur." dedi.

"Mesleki eğitim kursları artık verilmiyor"
Kurttekin son olarak, "60 kişilik iş uzmanlarımız firmaları gezerek bilgilendirmelerde bulunmaktadır. Ayrıca mesleki eğitim kurslarının istenilen verimi sağlamaması ve bu yıl yayınlanan yönetmelikle kaldırılmış olması İş Başı Eğitim Programına olan ilgiyi artırmaktadır." ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman/ Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir