• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöllülerden 'İçmelere Sahip Çıkalım' kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl-Genç karayolunun 9. kilometresinde bulunan ve böbrek ile mide ağrılarına iyi geldiği tespit edilen doğal maden suyu kaynağı için ilk çalışmayı sosyal medya üzerinden başlatan dernek üyeleri yaptıkları açıklamada, içmeler suyunun 43 yıldır boşuna aktığını belirtti. İçmeler suyunun ilgisizlik ve bilinçsizlik kurbanı olduğunun belirtildiği açıklamada, önlem alınmaması durumunda içmelerde bulunan doğal maden suyunun unutulacağı uyarısında bulunuldu.

Dernek tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:"Avrupa'da kısa bir süre dahi yaşamış her insanımız iyi bilir ki, maden suyu ve hatta birçoğu soda olan suların tüketimine verilen önem üst seviyededir. Avrupa da uzun yıllar öncesinden sofraların vazgeçilmez içeceği haline gelen maden sularına ilgi ve tüketimine verilen önem her geçen gün artmaktadır. Bunun için para harcayan Avrupa insanı gene de içmeler suyumuzla asla kıyaslanamayacak, mineral değeri asla içmeler suyumuzla eşit olmayan, olamayacak suları, sırf insan sağlığına faydalı olduğu için tüketmektedir.

Gurbette yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ve görüyoruz ki, şayet içmeler gibi bir yer, Avrupa'nın her hangi bir şehrinde olmuş olsaydı, kuşkusuz, halkının sahip çıkıp akın edeceği bir mekân olurdu. Buna kıyasla, çok yakınımızda bulunan maden suyumuzun değerini bilmemekte, tüketimine rağbet göstermemekteyiz. Hal böyle olunca, yukarıda belirttiğimiz gibi, suyumuza verilen önem, değer ve tüketimine olan ilgi gün geçtikçe azaldığından, maden suyumuz hızla unutulup, yok olup gitmeyle karşı karşıyadır.

Bu nedenle derneğimiz, yapmış olduğu araştırma sonrası "İçmeler" e sahip çıkılması gerektiği kanaatine ve kararına varıp, halkımızın maden suyuna ilgi gösterip tüketmesine yönelik çalışmayı sonuca ulaşana kadar devam ettirecektir."
Açıklamada, tüm Bingöllülerin kampanyaya mutlaka destek vermesi gerektiği vurgulandı.(Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir