• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Yıkılan çarşının esnafı konteyner çarşıda ticaretine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan Kahramanmaraş'taki Tarihi Kapalı Çarşı'nın, yaşanan depremlerde hasar görmesiyle esnaf, AFAD koordinasyonunda Beyoğlu Belediyesi'nin kurduğu konteyner çarşıda ticaretini sürdürüyor.

Ramazan ayı dolayısıyla da konteyner çarşıda alışveriş hareketliliği yaşanıyor.

İLKHA muhabirine konuşan esnaf, hayatın yavaş yavaş normale dönmesinden memnun olduklarını dile getirdi.

"Bu şehri tekrardan biz kaldıracağız, yaralarımızı saracağız"

6 yıldır tatlıcı esnafı olduğunu ve dükkanının depremlerin ardından yıkıldığını belirten Celal Ardıç, "Ramazan ayını boş geçirmemek için yeniden 'Bismillah' diyerek, halkımıza Ramazan tatlılarını yedirmek için işe başladık. Bir tarafımız buruk olsa da her Ramazan'la aynı olmasa da bu Ramazan ayında da satışımız var. Yüzde 20-30 oranında ufak tefekte olsa işlerimiz oluyor. Hayatımız devam ediyor, tüm hemşerilerimizin tekrar Maraş'a dönmesini istiyoruz. Bu şehri tekrardan biz kaldıracağız, yaralarımızı saracağız." dedi.

"Ramazan ayına girdik, sakince ürünlerimizi satıyoruz; bugüne şükürler olsun"

Depremlerin ardından ağır hasarlı olan Tarihi Kapalı Çarşı'da 20 yıllık esnaf olduğunu dile getiren Muhammed Sıddık Kılıç, "Beyoğlu Belediyesi konteyner gönderdi bizde işyerlerimizi açtık, esnaf arkadaşlarla birlikte güzel bir şekilde çalışıyoruz. Ramazan ayına girdik, sakince ürünlerimizi satıyoruz; bugüne şükürler olsun. Burada bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz, ağır hasarımız var ama moralimizi bozmadan kendimizi toparlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.   

"Ölenlere Allah rahmet eylesin, kalanlar için hayat devam ediyor"

Tarihi Kapalı Çarşı'da 30 yıllık esnaf olduğunu belirten Mehmet Cücük, "Burada da yeniden işlerimize başladık, elhamdülillah ufak tefek işlerimiz oluyor. İşlerimizden memnunuz; Allah'ım herkese kolaylık versin, bugünleri tekrar yaşatmasın. Ölenlere Allah rahmet eylesin, kalanlar için hayat devam ediyor. Önümüze bakarak bir yerden başlamamız lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir