• DOLAR 34.151
  • EURO 38.006
  • ALTIN 2883.493
  • ...
Krize neden olan Silikon Vadisi Bankası satıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Silikon Vadisi Bankası (SVB) grubunun iflası sonrasında tüm mevduat ve kredilerinin First Citizens Bankası tarafından devralınacağını duyurdu. FDIC tarafından yapılan açıklamada, First Citizens Bankası'nın SVB'nin 56 milyar dolarlık mevduatlarını ve 72 milyar dolarlık kredilerini üstleneceği belirtildi. Anlaşmaya göre, First Citizens Bankası, 16,5 milyar dolarlık bir iskonto ile 72 milyar dolarlık varlıkları da devralacak.

FDIC, yaklaşık 90 milyar dolarlık menkul kıymet ve diğer varlıkların ise tasfiye bölümünde kalacağını açıkladı. FDIC, tüm mevduatların güvence altında olduğunu ve First Citizens Bankası'nın ihtiyatlı risk yönetimi yaklaşımı sayesinde müşterileri ve hissedarları tüm ekonomik koşullarda koruyacağını vurguladı.

SVB, 10 Mart'ta kayyum atanmış ve iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük banka iflaslarından biri olarak kayda geçmişti. First Citizens Bankası'nın yaklaşık 109 milyar dolarlık varlığı ve 89,4 milyar dolar mevduatı bulunuyor ve ABD'nin en büyük 16. bankası konumunda yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir