• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Avrupa Yetim Eli Türkiye temsilcisi Aysu: Depremzede kardeşlerimize destekte bulunmaya devam edelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Yetim Eli Türkiye Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, depremin ağır tahribatın oluşturduğu Malatya’da incelemelerde bulundu. Kardeş yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İho Ebrar’dan oluşan Malatya’daki Koordinasyon merkezini ziyaret eden Aysu, Umut Kervanı Malatya Derneği İl Koordinasyonu Başkanı Behcet Sevgili ve Dernek Başkanı Ali Sağlık’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aş evini ve sıcak aş dağıtımı yapılan noktaları ziyaret ettikten sonra açıklamada bulunan Aysu, Ramazan ayının başlamasıyla Malatya’da günde 5 bin kişiye iftar ve sahur ikramında bulunduklarını, bir sıcak aş ile de olsa depremzedelere destekte bulunması gerektiğini belirterek, hayırseverlere çağrıda bulundu.

“Depremin ilk gününden beri gönüllülerimiz ve paydaşlarımızla kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz”

Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak kuruldukları günden beri dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç olanlara renk, ırk ve dil gözetilmeden yardımda bulunmayı kendilerine gaye edindiklerini belirten Türkiye Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, “Bugüne kadar dünyanın neresinde bir sıkıntı meydana geldiyse orada olmaya çalıştık. Bugün Türkiye’nin Malatya ilindeyiz. Bilindiği üzere bundan 48 gün önce büyük bir deprem yaşandı ve depremin yaşandığı ilk günden beri çok şükür gerek gönüllülerimizle gerek paydaşlarımızla birlikte deprem bölgesindeyiz ve kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Gerek maddi gerek manevi açıdan elimizden geldiği kadar kardeşlerimizle paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Günde 5 bin kişiye iftar ve sahur ikramında bulunuyoruz”

Aysu, “Evet bugün Ramazan ayının 4’üncü günü ve bizler Ramazan ayında da çok şükür iftar ve sahur yemeğiyle depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Çünkü Malatya’da evlerin yüzde 70-80’ni oturulamayacak halde ve belki yüzde 30-40’ı yıkılmış halde. Bundan dolayı kardeşlerimiz konteyner ve çadırkentlerde hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar ama mutfak araçları ve gıdalarının olmaması nedeniyle mağduriyet yaşıyorlar. Bizde mağdur olan kardeşlerimizin yanında olmak için Malatya’dayız ve günde 5 bin kişiye iftar ve sahur ikramında bulunuyoruz.” dedi.

“Bir sıcak aş ile de olsa depremzede kardeşlerimize destekte bulunmaya devam edelim”

bu dar günlerde kendilerine yardım eli uzatıldığını gören depremzedelerin hem hayırseverlere dua ettiklerini hem de kardeşliğin ve insanlığın ölmediğini görerek gönüllerinin hoşnut olduğunu kaydeden Aysu, şöyle devam etti:

“Depremin ilk gününden beri yardımda bulunan hayırseverlere çağrımız, yaralar hala tam sarılmamış, gün be gün mağduriyetler artıyor. Birkaç gündür yağış var ve bu, çadırda yaşayan insanların hayatını daha da zorlaştırıyor. Evleri yok, eşyaları yok. Nereye sığınacaklar, nereye gidecekler ve evlerine ne zaman kavuşacaklar bunları kara kara düşünüyorlar. Bir sıcak aş ile de olsa onlara destekte bulunmaya devam edelim. Hayırseverlerden ricamız yardımlarını kesmesinler ve Ramazan ayında yardımı daha da arttırsınlar. Çünkü Allah’u Teala Mübarek Ramazan ayında hayra ve hasenata daha çok sevap verir ve insanlar bugünlerde hayır ve hasenata daha çok muhtaçtırlar. Yurt dışındaki hayırseverlere sesleniyorum. Gelin bu Mübarek Ramazan ayında zekât ve fitrelerimizi buradaki depremzede kardeşlerimize ulaştıralım. Hem uhrevi hem dünyevi olarak fayda sağlayalım. Allah şimdiden hayırda yarışan kardeşlerimizden razı olsun ve yaptıkları hayrın devamını nasip eylesin İnşallah.” temennisinde bulundu.

“İmkanlar ölçüsünde kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz”

Ramazan ayı olması hasebiyle depremzedelerin ilk ihtiyaçlarının iftar ve sahur yemeği olduğunu kaydeden Aysu, “İftar ve sahur ikramı haricinde, çocuk bezi, mama, battaniye soba ve yakacak yardımında da bulunuyoruz. Neye ihtiyaçları varsa ne imkanlarımız neye yeterse imkanlar ölçüsünde kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Çocukların bu süreci en kısa sürede atlatabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz”

Aysu, “Çocukların depremi daha çabuk atlatması ve psikolojik olarak rahatlamaları için özellikle bu konuda tecrübeli kardeşlerimiz onlarla çeşitli etkinlikler ve oyun etkinlikleri yapıyorlar. Derslerine yardımcı olmaya çalışıyorlar ve Kur’an-ı Kerim dersi almak isteyenlere de Kur’an-ı Kerim dersi veriyorlar. Kısacağı çocukların bu süreci en kısa sürede atlatabilmeleri için ellerinden geleni yapıyoruz.” diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir