• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Çağdaşları İslam Geri Bırakmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanları İslamla şereflendirip onlara bu hayat nizamıyla izzeti tattıran Allah’a hamd bu yolda bizlere rehber olan Hz. Muhammed (s.a.v)’ e ve onun yardımcılarına salat ve selam olsun…
Evet içinde bulunduğumuz bu çağda sözde ilericileri! Geri planda bırakan İslam’mış meğer… Sizinle birlikte o kendini ilerici (çağdaş) sanan nefisperestlerin yaşamlarına bir göz atalım istedim. Yalnız onların yaşamlarına göz atmazdan önce onları geri bırakmış! Olan İslama biraz değinelim ki, olayı tam olarak fehmedebilelim.
İslam Arapça bir kelime olup ‘teslim olma’ anlamına gelmektedir. Peki neye teslim olma diyeceksiniz?
El-cevap: Allah’ın kitabına ve peygamberine kati’yetle teslim olma, onun emirlerini tastamam onaylama bunları yaşama dökme ve nehiylerinden de kaçınmaktır. Kısacası hayatını Allah a teslim etmektir.
Evet Allah-u Teala kendi kitabıyla hükmedilmesini emrediyor, insanların kendi kafalarına göre hüküm koyup kendisine şirk koşulmasını yasaklıyor. Eğer bu emirlerini yerine getirmezlerse dünyada bozgunculuğun yayılacağını her yerde düzensizliğin ortaya çıkacağını belirtiyor. Aynı şekilde Allah-u Teala tüm kötülüklerin anası olan içkiyi yasaklıyor, evleri yakıp yıkan kumarın haram olduğunu belirtiyor, kadınları örtünmesini ve çocukların güzel bir terbiyeyle büyütülmesini emrediyor. Evet işte İslam bizden böyle bir hayat yaşamamızı istiyor. (Tabi bunların dışında da birçok hüküm var da imkan yetersizliğinden hepsini burada sayamadık. Sadece gündemi en çok meşgul edenleri burada sayabildik)
Gel gelelim bizim bu ilericilerin hayatlarına bir göz atalım, bakalım bunlar ne alemde. Bu ilerici çağdaş diye tasvir ettiğimiz kişiler kendilerini nefislerine hamal etmiş eşekler gibi (inşaallah eşeklerin hakkına girmemişizdir) nefisleri onları nereye götürüyorsa oraya yöneliyorlar. Allah’ın kendisinden başka hüküm koyucu olmadığını açıkladığı halde bunlar kendi putlarını ana yasalarını kendi elleriyle yapıyor acıktıklarında ise hemen o sahte yasalarını yemeğe koyuluyorlar. Allah’ın haram kıldığı içkiyi su misali tüketiyor sabahtan akşama akşamdan da sabaha kadar kumar masalarından kalkmamaktadırlar. Şehvetlerini kendilerine ilah edinmiş bu ilah öncülüğünde çıplaklığı ve onun sebep olduğu zinayı her yere yayıyor cilbabı /örtüyü yasaklıyor, Çocukları batının kokuşmuş felsefesiyle büyütüp o güzelim yavruları annelerini, babalarını doğrayacak seviyeye getiriyor Zalimleri alkışlayıp mazlum ve mustaz’afları eziyorlar. Kısacası İslamda ne varsa bunlarda o yok aynı şekilde bu ilericilerin yaptıklarında ise İslamdan bir iz yok. Ve ne gariptir ki bunları geri bırakan İslam….
Sakın bu ilerici çağdaşlar İslamdaki izzeti terkedip, nefislerinin peşine düşerek tatmış olmasınlar en adi zilleti… dua ile vesselam.

Metin Kağan / Hakkari (Yüksekova) - Yaş: 20
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir