• DOLAR 32.209
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2529.176
  • ...
Uluslararası Cezayirliler Derneği, Umut Kervanı aracılığıyla Malatya’da depremzedelere iftar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Cezayirliler Derneği Başkanı Dr. Idrıss Rebouh, deprem bölgesine geldiğinde sahada ilk olarak sıcak aş dağıtımı yapan Umut Kervanı'nı gördüğünü belirterek, kendilerinin çok organizeli ve düzenli bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Dernek Başkanı Dr. Idrıss Rebouh, Avrupa Yetim Eli Türkiye Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, Umut Kervanı Malatya Derneği Koordinatörü Behcet Sevgili ve Dernek Başkanı Ali Sağlık’tan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra çadırkentlerdeki depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Yapılan ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Dr. Idrıss Rebouh, deprem bölgesinde ilk olarak Kahramanmaraş’a gittiğini ve sahada sıcak aş dağıtımı yapan Umut Kervanı'nı gördüğünü belirterek, Umut Kervanı’nın çok organizeli ve düzenli bir çalışma yaptığını söyledi.

“Umut Kervanı ile birlikte iftar ve sahur ikramında bulunduk”

Depremden hemen sonra Türkiye’ye yardıma geldiklerini kaydeden Rebouh, “Depremin ilk gününden beri gıda, temizlik, battaniye gibi insani yardımlar yapıyoruz. Mübarek Ramazan ayında ise bugün Umut Kervanı ile birlikte iftar ve sahur ikramında bulunduk. Çadırları ziyaret ettik, insanların zor şartlarda olduklarını gördük.” diye belirtti.

“Deprem bölgesine ilk gittiğimde ilk olarak yemek dağıtan yardım kuruluşu olarak Umut Kervanı’nı gördüm”

Depremden sonra Türkiye’ye geldiğinde ilk olarak Kahramanmaraş’a gittiğini ve orada yemek dağıtan yardım kuruluşu olarak Umut Kervanı'nı gördüğünü söyleyen Rebouh, “Allah kendilerinden razı olsun, çok organizeli ve düzenli bir şekilde çalışıyorlar. Tabi depremden çok sayıda yerleşim yeri ve milyonlarca insan etkilendi. Buradan başta Cezayir halkı olmak üzere tüm ülkelere, İslam ülkelerindeki Müslümanlara ve uluslararası yardım kuruluşlarına seslenmek istiyorum. Yaraların kısa sürede sarılması ve insanların evlerine kavuşabilmesi için çok acil bir şekilde yardım yapılması gerekir. Nakdi ya da gıda yardımında bulunmak isteyenler direk Umut Kervanı üzerinden yapabilirler, çünkü binlerce çadırların bulunduğu yerde çok organizeli ve düzenli bir şekilde çalışma yürütüyorlar.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir