• DOLAR 32.908
  • EURO 35.38
  • ALTIN 2467.503
  • ...
Asırların geleneği mukabele Gaziantep’te sürdürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayının gelmesiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de camiler ve Kur'an kursları, mukabele halkalarıyla doldu.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her Ramazan ayında Cebrail (aleyhiselam) ile mukabele adı verilen Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okuma sünneti vatandaşlar tarafından rağbet görüyor.

“On bir ayın sultanı” olarak tanımlanan Ramazan ayına kavuşmanın sevincinin yaşandığı Gaziantep'te, bu ayın sünnetlerinden ve geleneklerinden olan mukabele halkalarının sayısı her geçen gün artıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar, mukabele halkalarına katılmaktan geri durmayarak genci ve yaşlısıyla camilere giderken, Gaziantep’te camilerde, Kur’an kurslarında ve evlerde başlatılan mukabele; sabah, öğle ve ikindi namazlarından sonra gerçekleştiriliyor.

Gaziantep’te bulunan Perihan Kıymık camisinde imamlar ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i sesli olarak okurken, mukabeleye katılanlar ise okunan ayetleri takip ediyor. Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilenler okunan ayetleri yüzünden takip ederken, okumasını bilmeyenler ise huşu içerisinde dinliyor.

Yaklaşık 45 dakika süren cüzün okunmasıyla o günkü mukabele sona ererken vatandaşlar, asırlardır süren mukabele geleneğine katılarak mübarek Ramazan ayından en güzel şekilde istifade etmeye çalışıyor. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir