• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep'te Ramazan'ın ilk cumasında camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk cuma namazı, Gaziantep'te başta Ulu Camii olmak üzere kentin birçok camisinde halkın yoğun katılımıyla dua ve zikirler eşliğinde eda edildi.

Ramazan ayının ilk Cuma namazına tüm İslam âleminde olduğu gibi Gaziantep'te de yoğun katılım sağlandı. Cami içerisinde yer bulamayan cemaatin, cami bahçesi ve ara sokaklara seccadeler sererek Cuma namazını eda ettikleri görüldü.

Vatandaşların bazılarının camiye erken geldiği görülürken, bazı vatandaşların verilen vaazı dinlediği, bazılarının da Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü.

"Ramazan ve Dayanışma" başlıklı hutbeyi okuyan Perihan Kıymık Cami İmamı, "Rahmet, mağfiret ve ebedi kurtuluşun müjdecisi Ramazan ayına dün itibariyle kavuştuk. Bir yandan Ramazan'ın sevincini yaşarken diğer yandan afetlerin acısını yüreğimizde hissetmeye devam ediyoruz. Ramazan'ın gönüllerimizi ferahlatan manevi ikliminde kardeşliğimizi pekiştiren birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla acılarımızı daha da hafifletecek, geleceğe ümitle yürüyeceğiz inşallah." dedi.

Öte yandan depremden ötürü hasar gören birçok tarihi camide Cuma namazı kılınamadı. (İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir