• DOLAR 32.37
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2392.85
  • ...

Bugün başlayan 11 ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan için vatandaşların yüksek zamlara rağmen alışverişe çıkması esnafın yüzünü güldürdü.

Ankara’da Ramazan ayı için alışverişi yapan vatandaşlar, çarşı ve pazarı canlandırdı.

Diğer aylara göre alışverişte daha özenli davranan vatandaşlar, özellikle yiyecekler konusuna daha çok ilgi gösteriyor.

Bu durumdan memnun olan esnaf ise Ramazan ayının bereketiyle geldiğini söyledi.

Hayat pahalılığına tepki gösteren kimi esnaf olduğu gibi her şeye rağmen Ramazan’ın bereketli bir ay olduğunu ve hayatlarından memnun olduklarını belirten kimi esnaf ise yaşanılan ekonomik krizin normal olduğunu aktardı.

Fahiş fiyatlara vatandaş ise tepki göstererek hayat pahalılığından yakındı.

"Elhamdülillah çok şükür Ramazan bereketiyle geldi"

Cemal Barmal

Ramazan ayının bereketiyle geldiğinin ifade eden esnaflardan Cemal Barmal, "Elhamdülillah çok şükür Ramazan bereketiyle geldi. İşler çok iyi vatandaşında durumu çok iyidir. Bir haftadır çok güzel bir hareketlilik var. Samimi olarak söylüyorum 30 yıla yakındır bu işi yapıyorum son bir haftadaki hareketliliği ben daha önce hiç görmemiştim. Müthiş bir bereket var. Hayat ne kadar pahalı olursa olsun insanların alım gücü var. Bu hareketliliğini yüzde 100 Ramazan ayının hareketliliğidir. Fiyatlar yüksek olmasına rağmen işlerimiz çok iyidir." dedi.

"Ramazan ayı bereket ayıdır"

Cahit Aytaç

Her zaman 11 ayın Sultanı Ramazan ayının bereketiyle geldiğini belirten esnaflardan Cahit Aytaç, "Ramazan ayı bereket ayıdır. Reis akşam vatandaşa çok güzel bir müjde verdi. Emekli maaşlarını 7 bin 500 lira yaptı. Allah başımızdan eksik etmesin. Ramazan dolayısıyla çarşı pazarda güzel hareketlilik oluyor. Özellikle gıda ve bakliyat ürünlerinde işler iyidir." ifadelerine yer verdi.

"Ramazan ayında işlerimiz iyidir"

Bütün İslam aleminin Ramazan ayının huzur içinde geçirmesi temennisinde bulunarak konuşan Kemal Özen, şunları aktardı:

Kemal Özen

"Ramazan ayı bereket ayıdır. Onun için Ramazan ayında işlerimiz iyidir. Allah daim etsin bir hareket var. İşlerimizden memnunuz."

"Deprem dolayısıyla Ramazan'a buruk girdik"

Hamza Özgür

Deprem felaketi nedeniyle Ramazan'a hüzünle girdiklerini ifade eden esnaflardan Hamza Özgür, "Ramazan dolayısıyla ufak tefek bile olsa hareketlilik oluyor. Bütün Müslüman aleminin Ramazan ayı hayırlı uğurlu olsun. Deprem dolayısıyla Ramazan'a buruk girdik. Piyasanın çok pahalılığından dolayı da biraz burukluk var." şeklinde konuştu.

"Eski Ramazanlar ile şimdiki Ramazanların arasında ekonomi ve maddi kriz farkı var"

Oktay Koyuncu

Eski Ramazanlarla şimdiki Ramazanlar arasında çok fark olduğunu dile getiren esnaflardan Oktay Koyuncu, "Eski Ramazanlar ile şimdiki Ramazanların arasındaki fark ekonomi ve maddi krizdir. Dün Ramazan'ın arifesiydi tezgahlarımızı ful doldurduk. Çok iş olacak zannettik bizde iş olmadı. Hurma ve gıdada biraz hareketlilik var. Komşularımızda biraz yoğunluk gördük. Genel olarak vatandaş gıda alışverişine yönlendi." dedi.

Alışveriş için pazara çıkan vatandaşlardan Hasan Balaban, Ramazan dolayısıyla fırsatçılık yapan kimi esnafa tepkili olduğunu aktardı.

Piyasanın normal olduğunu belirten vatandaşlardan Hasan Yetim ise fiyatlardan şikâyetçi olmadığını ve Ramazan ayının bereketli bir ay olduğunu belirtti. (İLKHA)