• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Resim yapma tutkusu engel tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin'in Tarsus ilçesinde vücudunun yüzde doksanı felçli olan ve bir gözü tamamen görmeyen, akülü sandalyeye mahkûm olarak yaşamını sürdüren Sıtkı Yücel'in azmi görenleri hayretler içinde bıraktırıyor. Yücel, tüm engellere rağmen yine oruç tutuyor, birbirinden güzel resim yapıyor.


Sıtkı Yücel'in (53) küçükken beşikten düşerek felç kaldığını belirten komşusu Hasan Talay, "1960 yılında dünyaya gelen Sıtkı Yücel Ağabey, daha bir yaşında iken annesi ekmek yaparken, salıncaklı beşikten düşerek felçli kalmıştır ve bir yaşından bu yaşına kadar bu şekilde yaşamıştır. Babası çiftçilikle uğraştığından dolayı tedavi etme imkânlarımda yoktu. Şu anda hayatında dul ablası ile devletin vermiş olduğu özürlü maaşı ile geçiniyorlar. 30 yaşında resim yapmaya başladı. Resme olan ilgisi tutkuya dönüştü. Bugüne kadar 250'nin üzerinde farklı resim yaptı. Tek hayali yaptığı resimlerine bir sergi açmaktır. Resim yapmayı çok seviyor. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayattan hiçbir zaman kopmadı" şeklinde konuştu.


Dokuz yaşından beri oruç tutuyor
Sıtkı Yücel'in felçli olmasına rağmen dokuz yaşından beri oruçlarını kaçırmadığını belirten Talay şunları söyledi, "Sıtkı ağabey bu atölyede yapmış olduğu resimleri satarak geçiniyor. İleriye dönük olarak sergi salonu açmak istiyor. Sizlerin de görmüş olduğu gibi tamamen felç durumda. Bir gözü tamamen görmüyor. Ellerini sadece yüzde doksan civarlarına kullanabiliyor. Bir yaşından bu yana tekerlekli sandalyeye mahkûm şekilde yaşıyor. Sıtkı tüm bu olumsuzluklarına rağmen dokuz yaşından beridir hiç orucunu kaçırmamış, sürekli tutuyor. Bizler dâhi oruç tutmakta zorlanırken o hali ile oruç tutuyor. Bu güne kadar ne zorluklar yaşadığını sizlerin yardımı ile sesini yetkililere duyurmak istiyor" dedi.


Belden aşağısı felç olan ve konuşma güçlüğü çeken Sıtkı Yücel (53), Şehitishak Mahallesi'nde belediyeye ait Turkuaz Çarşısı'ndaki içinde eşya bulunmayan bir dükkânda resimlerini yaparken, dul ablası ile birlikte kaldığı evinden, resim yaptığı atölyeye her gün akülü sandalye ile gidip geliyor. (A. Hakim Kurt/Ramazan Tekyıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir