• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Ramazan'ın ilk teravihinde Cizreliler camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Cizre’de de büyük heyecanla kılındı. Teravih namazını kılmak isteyen Cizreliler, tarihi Ulu Camii'ye geldi.

Teravih namazı için camilere gelen vatandaşlar, bir kez daha Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. Namaz sonrası teravihe gelenlere şerbet ikramı yapıldı.

Teravih namazı öncesi cami imam hatibi tarafından, Ramazan orucunun hayrı ve bilmeyenler için ise teravih namazının kılınış şekli ile ilgili bilgiler verildi.

Kıldıkları teravih namazı sonrası duygularını paylaşan Cizreliler, Ramazan ayına ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Ramazan ayına ulşatıkları için Allah'a hamd eden Veysi Çümlek, hayır ve güzel bir Ramazan ayı geçirilmesi temennisinde ulundu.

Mehmet Işık, “Malum Ramazan, hayır ve hasenat ayıdır. Bu ay nimettir, lezzettir. Bu ayın güzelliklerinden mahrum kalanlar, benim nazarımda hüsrana uğramış olur. Bizim için büyük bir fırsat. Bu mübarek ve kadim ulu camide namazımızı kıldık. Bu bizler için büyük bir nimettir. Ramazan ayımız ümmeti Muhammed’e hayırlı ve mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

Ulu Cami İmam Hatibi Murat Denli, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına kavuşturduğu için yüce Rabbimize hamdü senalar olsun.  Allah'a binlerce şükürler olsun ki camilerimizde tekrar cemaatlerimizle buluştuk. Allah nasip ederse ulu camimizde Ramazanımız güzel ve ibadetle geçecek. Sabah namazından sonra Yasin-i Şerifler okunacak.  Öğle namazından sonra bay ve bayan kardeşlerimiz için mukabele yapacağız. İkindi namazından önce cami cemaatimiz için vaaz vereceğiz. Akşam namazı ile beraber cami cemaatimize iftarlık ikramda bulunacağız ve yatsı namazında teravihten önce vaaz sonra da ilahi ve Kur'an-ı Kerim ziyafeti programlarımız olacaktır. Bu programlarımızla beraber inşallah bereketli ve huşu içinde bir ayımız olur. Rabbim bu Ramazan ayımızı ülkemize, milletimize, Cizre’mize mübarek eylesin. Afet ve her türlü belalardan Rabbim bizi muhafaza etsin. Deprem felaketinde ve sonra sel felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Aynı zamanda şu anda darda bulunan bütün Müslüman kardeşlerimizi Rabbim feraha kavuştursun. Ramazan-ı Şerif bütün İslam âlemine mübarek olsun.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir