• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Siirt'te ilk teravih namazında halk depremzedelerle dayanışma mesajı verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halid bin Velid Camii başta olmak üzere kentteki camilere akın Siirt halkı, teravih namazını camilerde kılmanın sevincini yaşadı. Yatsı ezanıyla birlikte kadını-erkeğiyle, çocuğu-yaşlısıyla camilere akın eden Siirtliler, Halid bin Velid Camii'nde ilk teravihin coşkusunu yaşadı.

Camileri dolduran Müslümanlar, Ramazan ayına ulaşmanın sevincini hep beraberce yaşadı. Yatsı namazının ardından teravih namazını kılan cemaat, topluca getirilen salavatlar ve yapılan dualar ile Ramazan ayının ilk gecesini ihya ettiler.

"Camiye gelip ibadetimizi yaptığımızda daha mutlu, huzurlu oluruz"

Ramazan ayının gelmesini sabırsızlıkla beklediğini belirten kanser hastası Fatma Kayar, "Tam 6 yıldır bu camiden hiç ayrılmadım, benden önce de kimse gelmez. Hem mukabele hem de cemaatle namazları kılıyor, Kur'an okuyoruz. Ne kadar Rabbimize ibadet yapsak azdır. Ben çok heyecanlıyım benim gibi kanser hastası bir insanın camiye gelmesi inanılmaz bir olaydır. Salgın döneminde de caminin kapısını hiç kapatmadık. Özellikle anneler sesleniyorum 'Oturup evde dizi izlemekle elimize bir şey geçmez. Biz gelip ibadetimizi yapalım, rabbimize ne kadar itaat etsek borcumuzdur, minnet edemeyiz oturup filim izlemek yerine camiye gelip ibadetimizi yapsak daha mutlu, huzurlu olacağız. Ben gelirsem çocuğumu da getiririm, benden örnek alır. Biz depremi yaşamadık ama ruhumuz daraldı, psikolojimiz bozuldu ve onlara dua ettik. Dua ettik ve yardımlarımızı da esirgemedik, esirgemeyeceğiz." ifadelerini kulandı.

"Ramazan büyük bir fırsat, elimizden geldiğince depremzedelere yardım edelim"

Ramazana kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve bu günleri yaşatan Allah'a şükrettiğini belirten Muzaffer Bilgiç, "İnşallah çocuğumla beraber ilk teravih namazını kılacağım, güzel bir duygu. Teravih namazı insanları birleştiriyor. Ülke olarak çok büyük acılar yaşadık, yüreğimiz yandı. Teravih namazı ile bunu bir nebze atlatmaya çalışacağız ama bu bir ömür boyu sürecek. Depremzede kardeşlerime baş sağlığı ve sabır diliyorum. İnşallah bir an önce atlatırız. Ramazan aslında yardım ayıdır. İnsanları da birleştiriyor. Her konuda, teravih, yardımlarıyla, namaz ve oruçlarıyla, bunu fırsat bilelim, gerçekten yardıma muhtaç çok deprem zede var. Elimizden geldiği kadarıyla yardın edelim." dedi.

"Zekât ve fitre yardımlarını deprem bölgesine yönlendirmeliyiz"

Ramazan ayında önemli olan depremzede kardeşlerimize yardımcı olabilmek olduğunu ifade eden Kamuran Tuncay, "Hepimizin bildiği gibi Ramazan rahmet ayıdır. Bu ramazan ayında da maddiyat öne çıkıyor. Nede? Yüz yılın felaket olarak adlandırılan bir deprem ve sel gibi bir afet yaşadık. Bunlardan dolayı insanların yardıma ihtiyacı var. Depremzedelere yardım edebilmek için bizim zekât, infak, fitre ne yapabilirsek yardımlarımızı depremzedelere yönlendirmeliyiz. İki çocuğumla teravih namazını kılmaya geldim. Ramazanın heyecanını yaşamak için ilk teravihe birlikte geliyoruz." diye kaydetti.

"Ramazan ayının bütün Müslümanlara hayırlara vesile olmasını diliyorum"

Ramazan ayına kavuştuğu için Allah'a şükrettiğini ifade eden Maşallah Aktaş, Ramazan ayının bütün Müslümanlara hayırlara vesile olmasını ve çok heyecanlı olduğunu belirti. Öte yandan Ramazan ayının depremzedelere yardım etmek için de büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir