Sahurda bunları tüketin!
Resulullah “Bir yudum su ile de olsa, sahur yapınız” (Müsned, II, 12) diyerek sahurun önemine vurgu yapmıştır, peki sahurda neler tüketmemiz gerekir, hangi besinler tok tutar.
Sahurda tok tutan besinler başlıca bunlardır;
Yumurta Yumurtanızı mide rahatsızlığına yol açmamak ve kilo problemleri ile karşılaşmamak için kızartmadan ziyade haşlama olarak tercih edebilirsiniz.
Peynir Dikkat etmeniz gereken nokta peynirinizin tuzsuz veya az tuzlu olmasıdır.
Eğer çok tuzlu bir peynir almışsanız; bir miktar suyun içinde bekleterek tuzunu akıtabilirsiniz.
Süt ve Yoğurt Süt ve yoğurt sahurda tok tutan ve susatmayan yiyecekler listesinde en çok tüketilen gıdalardır. Sahurda sıvı ihtiyacını karşılamak için ayran, cacık, süt ve smoothie gibi içecekler tüketebilirsiniz.
Yulaf Yulaf özelikle çözünebilir lif (beta-glukan) içeriği sayesinde mide hacminizi doldurarak uzun süre tokluk hissi sağlar
Tam Tahıllı Ekmek Yüksek lif içeriği sayesinde kan şekerinizi dengede tutup uzun süreli tokluk hissi sağlayabilirsiniz.
Mevsim Yeşillikleri Hem vitamin mineral ihtiyacınızı karşılayabilir hem de yüksek lif içerikleri sayesinde mide hacminizi doldurarak daha fazla tokluk hissi sağlayabilirsiniz.
Aynı zamanda sindirim sisteminize yarar sağlayarak ramazan boyunca kabızlık sorunu yaşamazsınız.
Yağlı Tohumlar – Kuru Yemişler Badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlar mide boşalma süresini geciktirmeleri sayesinde daha fazla tokluk hissi verirler. Ancak kilo problemi ile karşılaşmamak için porsiyon kontrolünü elden bırakmadan tüketmelisiniz.
Tarçın Yoğurt, süt ve meyvelerin üzerine ekleyebileceğiniz tarçın sayesinde kan şekeri kontrolü sağlayarak tatlı krizlerinizin önüne geçebilir ve tokluk hissinize katkıda bulunabilirsiniz.