• DOLAR 32.69
  • EURO 35.455
  • ALTIN 2508.132
  • ...
İsveç ve Finlandiya için süreç devam ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stoltenberg, "Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylamaya hazır." diyen Stoltenberg, bu kararı memnuniyetle karşıladığını, Türkiye'deki seçimlerden önce TBMM kapanmadan onayın verilmesini beklediğini dile getirdi.

Stoltenberg, Macaristan meclisinin de 27 Mart'ta Finlandiya'nın üyeliğini oylama kararını memnuniyetle karşıladığını aktardı.

"Önemli olan aynı anda katılım değil, tam üyelik"
Stoltenberg, "Finlandiya ve İsveç'in aynı anda katılıp katılmamaları değil NATO'ya tam üye olmaları en önemli şey. İsveç de en kısa sürede tam üye olana kadar çalışmaya devam edeceğim." dedi.

İsveç'in üye olacağına olan inancını dile getiren Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın davetli ülkeler olarak NATO'daki toplantılara katıldıklarını, NATO'nun sivil ve askeri altyapısına daha fazla entegre olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu entegrasyon süreci zaman alacak. Kabiliyet hedefleriyle planlamalar yapıyoruz. Bu entegrasyon süreci, onaylar umduğumuzdan fazla sürdü diye ertelenmiş değil. Türkiye ve Macaristan henüz onaylamamış olsa da askeri entegrasyon devam ediyor. Çünkü davetli ülke olmak demek NATO'nun askeri yapılarına entegre olmak anlamına geliyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir