• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Avrupa Birliği zor görevlerle karşı karşıya!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meloni, İtalya'nın elinde Avrupa'da başrol oynamak üzere pek çok kartı olduğunu ifade ederek, "Gelecek konseyin gündeminde, Ukrayna, göç ve enerji konuları var ki bunlar AB'nin öncelikleri arasında yer alıyor. Uluslararası sistemin içinde bulunduğu bu karmaşık dönemde AB, muhtemelen son yılların en zor görevlerine çağırılıyor. Bunlar; Ukrayna'da Rus saldırganlığıyla ortaya çıkan tehdit karşısında kıtanın güvenliğini garanti etmek, ekonomik dokuyu korumak ve küresel dengelerde ortaya çıkabilecek radikal değişikliklere hazır olmak. AB, bunlara zamanında etkili ve stratejik yanıtlar vermeye çağrılıyor." diye konuştu.

Akdeniz'de daha fazla masum insanın ardından göz yaşı dökmek istemediklerini dile getiren Meloni, düzensiz göçmen akınında yoğunluğun artmasının uluslararası koruma hakkına sahip olanları ya da kotalarla gelenlere de zarar verdiğini söyledi.

Meloni, ülkenin güneyindeki Cutro'da 26 Şubat'ta yaşanan ve en az 88 kişinin öldüğü göçmen teknesi faciasını hatırlatarak, "Avrupa Komisyonu Başkanı’na, AB Konseyi Başkanı’na bu konuda daha fazla bekleyemeyeceğimizi yazdım. Vicdansız insan tacirlerinin düzenlediği bu seyahatlerde bir sonraki kazayı çaresizce bekleyemeyiz. İtalya'nın deniz sınırları, AB'nin de dış sınırlarıdır. Bütün kıtanın güvenliğini ilgilendirir." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir