• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Endüstri Meslek Lisesi MTSOB'ye devredildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Endüstri Meslek Lisesi, düzenlenen törenle Milli Eğitim Bakanlığından Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi MTOSB'ye devredildi.


MTOSB Yönetim Binası'ndaki törende konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu yönetimindeki herkesin temel ve tek bir amacı olduğunu söyledi. Hizmet ederek sorumluluğu içerisindeki kurumu, birimi ve kenti daha iyiye götürmenin esas olduğuna vurgu yapan Vali Güzeloğlu, "Mersin okul öncesinden mesleki eğitime kadar yetersiz bir konumdaydı. Yaptığımız atılımlarla eğitimde Mersin'i Türkiye'nin bir numarası ve örnek alınan markası haline getirdik. Yüzde 20'lerde olan mesleki eğitim rakamını Türkiye ortalamasını aşarak yüzde 50'lere getirdik. 100 olan mesleki okul sayısını da 3 yıl içerisinde 126 yaptık. Mersin daha büyük hedefler elde edecek. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. MTOSB büyük bir gelişmenin merkezidir. Ölçek olarak büyüklüğü isteyerek çalışacağız" dedi.


3'ncü bölgenin yer tespiti yapıldı
MTOSB'de 3'ncü bölgenin yer tespitinin yapıldığının bilgisini veren Vali Güzeloğlu, "Ama bu Mersin'e yetmeyecek. Bu büyüklüğün gerekliliği doğrultusunda Mersin'de 4-5 bölge yapılacak. Ekonomik yatırımlar gerçekçi değerlendirmeler ve tespitlerle olur. Bu noktada MTOSB Meslek Lisesi tamamlayıcı bir nişanı şeref ve prestij meselesidir" diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise "MTOSB'de açılan eğitimin ve pratiğin bir arada yürütüldüğü, Türkiye'de model olan okulun projesi Valimize aittir. Valimizin destekleriyle böyle bir okulu kısa bir süre içerisinde tamamlayarak 2011 yılında eğitim-öğretime sunduk. Valimizin katkılarıyla Mersin'de kaliteli mesleki eğitime başladık" ifadelerini kullandı.


MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de, "Mesleki okullarımıza baktığımızda atölyelerin zayıf kaldığını gördük. En iyi atölye ortamı, üretim yapan tesislerin öğrencilerle buluşturulmasıyla oluşturulacaktı. Bizler de Valimize ara eleman yetiştirmekte sıkıntı yaşadığımızı ve bu konuda bir proje yapmak istediğimizi ilettik. Sonrasında çalışmalara başladık. Öte yandan OSB yönetim binamızın her tuğlasında Valimizin emeği var. Sanayicilerimizle buluşma noktasında hafta sonlarını bölgemizde geçiren Valimize, bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli arasında devir teslim belgeleri imzalandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir